Στερνό αντίο στο Θανάση Τσαμούλη χθες στην Αυλώνα


Πόνος ψυχής χθες το μεσημέρι στην Αυλώνα Τριφυλίας, όπου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για το δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας «ΦΩΝΗ», Θανάση Τσαμούλη, ο οποίος προχθές ξεκίνησε το ταξίδι στην αιωνιότητα.
Συγγενείς, συνεργάτες, φίλοι και γνωστοί, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής, νυν και πρώην, ήταν εκεί για το στερνό αντίο, δίδοντας κουράγιο και δύναμη στους οικείους του, που ήταν απαρηγόρητοι για την απώλεια του δικού τους ανθρώπου.
Ο Θανάσης έφυγε μα η ΦΩΝΗ του αποτελεί παρακαταθήκη. Άνθρωπος με αριστερές πεποιθήσεις, αλλά φίλους σε όλους τους κομματικούς και πολιτικούς χώρους. Δραστήριος, με αγάπη στην ενημέρωση και, κυρίως, με αγάπη στον τόπο και τους συμπατριώτες του, με ενδιαφέρον για την κοινωνία και τα προβλήματα των ανθρώπων της.
Χθες, μ’ ένα δάκρυ στα μάτια και τη λέξη «αντίο» στα τρεμάμενα χείλη τους, τον αποχαιρετήσαμε όλοι. Επικήδειο λόγο εκφώνησαν ο Γιάννης Κανελλόπουλος, ο Διονύσης Καπερώνης, ο Στάθης Παρασκευόπουλος, ο Γιώργος Τσακανίκας, ο Θανάσης Παντές και ο Δημήτριος Ρεντίφης. Στον τελευταίο αποχαιρετισμό διακρίναμε, μεταξύ άλλων, τους βουλευτές Μεσσηνίας της Ν.Δ., Γιάννη Λαμπρόπουλο και Περικλή Μαντά, τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καπέλιο, το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον α’ αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη, τον αντιδήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Ασημακόπουλο, τους επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων στο Δ.Σ. Τριφυλίας, Παναγιώτη Τσίγγανο και Σωτήρη Μπακούρο, τον τέως νομάρχη Μεσσηνίας, Δημήτρη Δράκο και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλη Ξυγκώρο.

Του Ηλία Γιαννόπουλου