Στη… Διαύγεια η συνεργασία Νίκα με Μπουντρούκα

Στη… Διαύγεια η συνεργασία Νίκα με Μπουντρούκα

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΙΝ.ΑΛ. ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ 
Παρά τις ανακοινώσεις του Κινήματος Αλλαγής Μεσσηνίας και υποψήφιων βουλευτών του νομού, ο Ιωάννης Μπουντρούκας, επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Πελοποννησιακή Συμμαχία” και στηριζόμενος στις εκλογές από το ΚΙΝΑ.ΑΛ., είναι από χθες εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας.
Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια, η θητεία του άρχεται από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης και ισχύει για ένα έτος. “Ο ανωτέρω θα λαμβάνει την οριζόμενη εκ της παρ. 1 του άρθρου 181 του Ν.3852/2010 αντιμισθία. Η παρούσα να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύει από τη δημοσίευσή της”, αναφέρεται στην απόφαση.
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι για το παραπάνω θέμα το κόμμα του “Κινήματος Αλλαγής” εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση καταδίκης της συνεργασίας, ενώ και ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, Μενέλαος Γερονικολός, έχει δηλώσει ότι “ο Γιάννης Μπουντρούκας δεν είχε ζητήσει μόνο τη στήριξη του ΚΙ.ΝΑΛ., εμείς τον είχαμε πάρει από το χέρι, το ΚΙΝ.ΑΛ. τον πήρε από το χέρι, γιατί δεν είχε τη δυνατότητα να φτιάξει ψηφοδέλτιο σε οποιαδήποτε περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Όλα τα ψηφοδέλτια έγιναν με τη συνδρομή του ΚΙΝ.ΑΛ. και μόνο. Είναι ζήτημα σε όλη την Περιφέρεια από τις προσωπικές του σχέσεις και τις προσωπικές του γνωριμίες να μπορούσε να βρει πέντε-έξι υποψηφίους.  Νομίζω ότι χαλάει την εικόνα που προσπαθούμε να περάσουμε ότι είμαστε απέναντι στη Ν.Δ., απέναντι στη Δεξιά. Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Νίκας είναι μια επιλογή της Ν.Δ. Θεωρώ ότι αν επιμείνει ο κ. Μπουντούκας σε αυτή του την απόφαση, θα πρέπει να παραιτηθεί”.
Από την άλλη πλευρά, δε θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι επώνυμα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ., ακόμα και στη Μεσσηνία, στις εκλογές για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όχι μόνο δε στήριξαν την απόφαση του κόμματος, αλλά είτε άμεσα είτε έμμεσα στήριξαν την υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη, ασκώντας σκληρή κριτική σε όσους και όσες θέλουν να βάλουν “κομματικές χειροπέδες” στους διάφορους υποψηφίους.
Επιπρόσθετα, μπορεί ο κ. Γερονικολός να… δυσανασχετεί με τη στάση του κ. Μπουντρούκα, αλλά σε κεντρικό επίπεδο η συνεννόηση του ΚΙΝΑ.ΑΛ. με το κυβερνητικό κόμμα, σε μείζονα ζητήματα, βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο.
Πάντως, έγκαιρα ο κ. Μπουντρούκας σε ανακοίνωσή του είχε επισημάνει ότι προϋπόθεση για τη συνεργασία είναι κάποιοι βασικοί στόχοι να γίνουν σεβαστοί και από τις δύο παρατάξεις, ενώ σε περίπτωση που υπάρξουν αποκλίσεις από την κοινή πορεία που αποφασίστηκε, θα αποχωρήσει από τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου. Επίσης, σε θέματα που υπάρχουν ή θα προκύψουν στο μέλλον διαφορετικές προσεγγίσεις, η παράταξη διατηρεί την αυτονομία της να τοποθετείται και να δρα με όποιον τρόπο επιλέγει ως προσφορότερο.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη