Δεκατέσσερις συλλήψεις σε ολοήμερη επιχείρηση στη Μεσσηνία

Δεκατέσσερις συλλήψεις σε ολοήμερη επιχείρηση στη Μεσσηνία

Ολοήμερη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Μεσσηνία, η οποία κατέληξε σε 14 συλλήψεις και στην εξιχνίαση μιας κλοπής πορτοφολιού υπερήλικα.
Επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας. Κατά τη διάρκειά τους, έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 955 άτομα, εκ των οποίων τα 629 είναι Έλληνες και τα 326 είναι αλλοδαποί, καθώς και σε 651 οχήματα.
Προσήχθησαν 139 άτομα, από τα οποία 71 είναι Έλληνες και 68 είναι αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 73 άτομα.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, βεβαιώθηκαν συνολικά 301 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:

  • Δύο άτομα, για ναρκωτικά. Συγκεκριμένα, συνελήφθη από την ΟΠΚΕ στα Αρφαρά, ένας 27χρονος, διότι στη κατοχή του βρέθηκε ποσότητα 1,2 γραμμ. ηρωίνης. Επίσης, στη Μεσσήνη από την ΟΠΚΕ συνελήφθη ένας  17χρονος με μικροποσότητα χασίς, βάρους 0,4 γραμμ.
  • Τρία άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Εννέα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επίσης, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, εξιχνιάσθηκε μία κλοπή πορτοφολιού, το οποίο περιείχε το ποσό των 20 ευρώ και η οποία είχε γίνει στις 5 Νοεμβρίου στα Αρφαρά. Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, ένας 19χρονος Ρομά, μαζί με έναν συνεργό του, με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από έναν 84χρονο το πορτοφόλι του. Για την υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 19χρονου, για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει και το συνεργό του.