Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για αύριο στην Καλαμάτα- Η πρόγνωση του καιρού

Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για αύριο στην Καλαμάτα- Η πρόγνωση του καιρού

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 24/11/2019 προβλέπεται άστατος.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες πρωινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις.
Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού.
Από τις μεσημβρινές έως και τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή κατά διαστήματα, ενώ υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας σύντομης διάρκειας (όμβρου) ή καταιγίδας.
Τις βραδινές ώρες (κυρίως προς το τέλος της ημέρας) αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλωθούν μπόρες ή καταιγίδες.
Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες. Προσοχή, υπάρχει κίνδυνος ξαφνικής συσσώρευσης υδάτων. Επίσης υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης κατά τόπους.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στην ελάχιστη τιμή της και θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-95%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Α-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ.
Στο Μεσσηνιακό Κόλπο, κυρίως από τις απογευματινές ώρες και μετά θα πνέουν ισχυροί ΝΑ άνεμοι, με ριπές που θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, με αποτέλεσμα της πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται τον ΝΑ άνεμο.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μικρές ποσότητες, με αποτέλεσμα να πέσουν και κάποιες λασποψιχάλες
Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες της Δευτέρας.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr