Η “Αγωνιστική Συνεργασία Μηχανικών Πελοποννήσου” στην “κάλπη” για ένα Τ.Ε.Ε. με προοδευτικό αποτύπωμα

Η “Αγωνιστική Συνεργασία Μηχανικών Πελοποννήσου” στην “κάλπη” για ένα Τ.Ε.Ε.  με προοδευτικό αποτύπωμα

Συνέντευξη τύπου , ενόψει των σημερινών εκλογών, παραχώρησαν οι εκπρόσωποι της “Αγωνιστικής Συνεργασία Μηχανικών Πελοποννήσου” το απόγευμα της Παρασκευής, παρουσιάζοντας τους στόχους αλλά και τις αρχές τους.

Ο εκπρόσωπος του συνδυασμού Κωνσταντίνος Μπούρας, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, τόνισε ότι ο συνδυασμός τους κατεβαίνει στις εκλογές για ένα Τ.Ε.Ε. ανεξάρτητο από οποιαδήποτε κομματική καθοδήγηση και σκοπιμότητα, που στόχο του θα έχει την υπεράσπιση του επαγγέλματος του Μηχανικού που θα προωθεί την επιστήμη και την έρευνα, πάντα για την εξυπηρέτηση του δημοσίου οφέλους και της κοινωνίας.

Για ένα Τ.Ε.Ε. δημοκρατικό, όπου με ανοιχτές διαδικασίες και δομές, χωρίς αποκλεισμούς και μηχανισμούς, χωρίς παραγοντισμούς και ηγεμονίες θα επιτρέπει, ώστε επιτέλους να διαμορφωθούν οι συνθήκες για ένα Τ.Ε.Ε. των μελών, όπου όλα τα μέλη θα είναι ισότιμα και η φωνή και η άποψή τους θα είναι σεβαστή. Αυτό απαιτεί την αλλαγή του θεσμικού του πλαισίου.

Για ένα Τ.Ε.Ε. δημιουργικό, που με τις τεκμηριωμένες επιστημονικά απόψεις του θα συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, κινητοποιώντας όλες τις υγιείς δυνάμεις της Πατρίδας μας.  Για ένα Τ.Ε.Ε. Δυναμικό με παρουσία και συμμετοχή στις διαδικασίες που εξελίσσονται μέσα στην κοινωνία.

Για ένα Τ.Ε.Ε. που θα πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για δουλειά και αξιοπρέπεια σε όλους τους Μηχανικούς αξιοποιώντας κάθε καινοτομία που θα ανοίξει νέους ορίζοντες και προοπτικές για τον κλάδο.

Για ένα Τ.Ε.Ε. που θα εστιάζει στη καθημερινότητα των Μηχανικών και στην ανύψωση του επαγγελματικού κύρους τους.

Για ένα Τ.Ε.Ε. φιλικό με τα μέλη του και συμπαραστάτη στις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Για ένα Τ.Ε.Ε. που θα αποτελεί πυλώνα επιμόρφωσης των Μηχανικών στη νέα διαμορφωμένη οικονομική πραγματικότητα.

Για ένα Τ.Ε.Ε. που θα αντιμετωπίζει τις παθογένειες που προκύπτουν από το θεσμικό του πλαίσιο, οι οποίες δε βοηθούν την αποτελεσματικότητά του και την προσφορά του στα μέλη του και στη κοινωνία.

Για ένα Τ.Ε.Ε., με λογοδοσία και ορθολογική διαχείριση των αποθεματικών του ταμείου της περιουσίας των Μηχανικών και των πόρων του Τ.Ε.Ε., με πλήρη διαφάνεια στην Attica Bank.

Κλείνοντας,  κάλεσε όλους τους Μηχανικούς να προσέλθουν στις κάλπες, που για τη Μεσσηνία το εκλογικό κέντρο θα είναι η αίθουσα “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” στο κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 8π.μ. – 7μ.μ.

Από την πλευρά της η πολιτικός μηχανικός Κυριακή Μωρακέα υπογράμμισε ότι ο συνδυασμός της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Μηχανικών Πελοποννήσου” προέκυψε από ευρύτερες συνεργασίες  συνδυασμών που είχαν κατέβει με διαφορετικά ψηφοδέλτια σε προηγούμενες εκλογές με στόχο ένα ενωτικό και με προοδευτικό αποτύπωμα Τ.Ε.Ε.
Στη συνέχεια η κα Μωρακέα μίλησε για τους βασικούς άξονες του συνδυασμού. Τόνισε ότι το Τ.Ε.Ε. Θα πρέπει να είναι ο τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας σε όλα τα μεγάλα ζητήματα και αρωγός στην καθημερινότητα των πολιτών, κάτι που δεν συμβαίνει μέχρι σήμερα.
Πρόσθεσε δε,  ότι θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η ψηφιοποίηση των διαδικασιών και η ηλεκτρονική ενοποίηση ενώ ζήτησε και συμπράξεις με το Πανεπιστήμιο της Τρίπολης και από κοινού διεξαγωγή επιστημονικών συνεδρίων αλλά και παραγωγή τεχνικών συμβουλών.
Επίσης,  αναφέρθηκε στην κατοχύρωση δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, στον εξορθολογισμό των εκπτώσεων δημόσιων έργων ζητώντας αξιοπρέπεια στη δουλειά των μηχανικών. Παράλληλα , επισήμανε την ανάγκη για απλούστευση της νομοθεσίας και την ριζική πάταξη της γραφειοκρατίας.
Η κα Μωρακέα μίλησε και για την ανάγκη περισσότερης δημοκρατίας στο Τ.Ε.Ε. επικρίνοντας παρεμβάσεις που έγιναν από την κυβέρνηση κατά το πρόσφατο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο. Κλείνοντας,  αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό ζήτημα της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων ζητώντας αυτό να δίνεται μόνο σε όσους έχουν φοιτήσει ενιαίο 5ετές πρόγραμμα σπουδών, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα είναι εις βάρος της δημόσιας ασφάλειας.
 
 
Οι υποψήφιοι της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Μηχανικών Πελοποννήσου” είναι:

Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
1 ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
2 ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
3 ΚΑΤΣΑΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΑΓΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
4 ΚΟΤΣΙΛΙΕΡΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
5 ΚΟΥΖΗ ΑΝΤΩΝΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
6 ΚΟΥΡΑΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
7 ΛΕΥΚΙΜΜΙΑΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΓΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
8 ΜΑΚΡΗΣ  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
9 ΜΑΣΤΡΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
10 ΜΠΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΥ  ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
11 ΜΠΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
12 ΜΩΡΑΚΕΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
13 ΝΙΚΟΛΑΡΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
14 ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΚΕΛΛΥ) ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
15 ΣΑΪΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
16 ΣΤΕΦΑΝΟΥΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
17 ΤΣΩΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Η/Υ και ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
 

Υποψήφιοι για Πειθαρχικό Συμβούλιο Τ.Ε.Ε. – Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου

Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
1 ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
2 ΚΑΡΤΕΡΟΛΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
3 ΛΕΥΚΙΜΜΙΑΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΓΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
4 ΜΠΑΡΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
5 ΣΕΛΛΗΣ ΤΡΥΦΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
 

 Του Κώστα Γαζούλη