Καλύτερη η κίνηση στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης φέτος στη Μεσσηνία

Καλύτερη η κίνηση στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης φέτος στη Μεσσηνία

Έχουν ξεκινήσει ήδη την προμήθεια σημαντικών ποσοτήτων
 
Κανονικά έχουν ξεκινήσει οι Μεσσήνιοι την προμήθεια των σπιτιών τους με πετρέλαιο θέρμανσης, όπως σημείωσε μιλώντας στο «Θάρρος» ο πρόεδρος των Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων Μεσσηνίας, Δημήτρης Κατσαρός.
Οι τιμές, όπως παρατήρησε, είναι σχετικά σε χαμηλά επίπεδα, αν και υπάρχει πληροφόρηση ότι σταδιακά θα αρχίσουν να ανεβαίνουν.
Ο κ. Κατσαρός παρατήρησε ότι συγκρατημένες σε προμήθεια πετρελαίου εξακολουθούν να είναι οι πολυκατοικίες, ενώ με ανυπομονησία αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης.
 
Ξεκίνησαν οι παραγγελίες
Κατά τον κ. Κατσαρό, έχουν ξεκινήσει οι παραγγελίες πετρελαίου στη Μεσσηνία και με τα κίνητρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση βιάζονται όλοι να προμηθευτούν. «Η πλατφόρμα δεν έχει ανοίξει ακόμα, αλλά τα κριτήρια είναι  καλύτερα φέτος. Περιμένουν να ανοίξει το σύστημα για να το δούμε κιόλας αυτό», πρόσθεσε.
Παρά το γεγονός ότι ακόμα ο καιρός στην Καλαμάτα θυμίζει καλοκαίρι, οι παραγγελίες για προμήθεια πετρελαίου κρίνονται καλές. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος των Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων Μεσσηνίας, φέτος έχουν ξεκινήσει να βάζουν μεγαλύτερες ποσότητες. Τα προηγούμενα χρόνια ο μέσος όρος της κάθε παραγγελίας ήταν 200 – 300 λίτρα, ενώ ήδη έχουν γίνει προμήθειες 700 και 800 λίτρων.
«Υπάρχει μια αισιοδοξία φέτος. Είναι καλά τα μηνύματα και πιστεύουμε ο κόσμος να βάλει όσο γίνεται πιο γρήγορα, γιατί κοντά στις γιορτές οι τιμές είναι πάντα ανοδικές. Μας ανησυχεί μόνο το γεγονός ότι βλέπουμε σιγά σιγά το βαρέλι με το δολάριο να έχει ανοδική πορεία. Πιστεύουμε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μια αύξηση», τόνισε ο κ. Κατσαρός.
Αυτή τη στιγμή στη Μεσσηνία η τιμή του πετρελαίου κυμαίνεται για την Καλαμάτα από 1,03 – 1,06 ευρώ, ενώ στα χωριά φθάνει από 1,08 έως 1,10 ευρώ.
 
Προσοχή στα παράνομα βυτία
Αυτοί που μέχρι στιγμής έχουν προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης είναι, σύμφωνα με τον κ. Κατσαρό, μεμονωμένοι ιδιοκτήτες, ενώ οι πολυκατοικίες είναι ακόμα συγκρατημένες και δε γίνονται παραγγελίες.
Καταλήγοντας συμβούλεψε τους καταναλωτές να εμπιστεύονται τις επιχειρήσεις που ψωνίζουν συνέχεια  και να αποφεύγουν τους τυχαίους που, δήθεν, κάνουν καλύτερες τιμές. Μάλιστα, είπε ότι κυκλοφορούν παράνομα βυτία, χωρίς να έχουν νόμιμη άδεια, αλλά ευτυχώς αυτό το φαινόμενο κάθε χρόνο μειώνεται στη Μεσσηνία. Πρόσθεσε δε ότι πέρυσι 2-3 τέτοιες περιπτώσεις εντοπίστηκαν και ζήτησε από τις αρμόδιες Αρχές να διενεργούν συνεχώς ελέγχους. Ιδιαίτερα συνέστησε στον κόσμο να τους προβληματίζει όταν ακούν για μικρότερες τιμές, τις οποίες οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν ως δόλωμα.
 
Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης
Στο μεταξύ, από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανοίξει το TAXISnet για την υποβολή αιτήσεων όσον αφορά στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης για το 2019 – 2020.
Το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης θα δοθεί κατόπιν αίτησης του δικαιούχου στη σχετική εφαρμογή του TAXISNET, την οποία θα πρέπει να συμπληρώσει έως τις 20 Δεκεμβρίου, ενώ θα πρέπει να πραγματοποιήσει τις σχετικές αγορές πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Το επίδομα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019.
 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη