Κράμερ Vs Κράμερ με δύο μέτρα και σταθμά

Κράμερ Vs Κράμερ με δύο μέτρα και σταθμά

Τις προηγούμενες μέρες, μετά την παράδοση- παραλαβή της νέας διοίκησης στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, διεξήχθη το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρείας. Σ’ αυτό συμμετέσχε, ως μέλος από την πλευρά της δημοτικής παράταξης “Καλαμάτα Μπροστά”, ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Νινιός. Έχει πολύ ενδιαφέρον η ανάρτηση τόσο της δημοτικής παράταξης για το θέμα όσο και οι εντυπώσεις του κ. Νινιού από το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς παρουσιάζει με τον πλέον καθαρό τρόπο το πώς συμπεριφερόταν ο Παναγιώτης Νίκας ως δήμαρχος Καλαμάτας και τη μετάλλαξή του μόλις έγινε περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
 
Το δημοσίευμα της δημοτικής παράταξης
«Εκτός από τους έξι συμβούλους μας στο Δ.Σ. του Δήμου Καλαμάτας, αρκετοί από τους ανθρώπους μας συμμετέχουν στα Δ.Σ. διαφόρων Νομικών προσώπων. Ο εξαίρετος επιχειρηματίας, στο χώρο της οινοποιίας, Παναγιώτης Νινιός, μας εκπροσωπεί στο Δ.Σ. της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας.
Δανειζόμαστε την ανάρτησή του, από την προσωπική του σελίδα, όπου μεταφέρει αισιόδοξο μήνυμα για τη διάθεση του νέου Δ.Σ., αλλά και το παράδοξο της μετάλλαξης του πρώην δημάρχου.
 
“Τα δικά μας δικά μας και τα… ξένα πάλι δικά μας
Σήμερα είχαμε το πρώτο συμβούλιο του Δ.Σ. της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας. Στο σημείο αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον επικεφαλής του συνδυασμού μας ‘Καλαμάτα Μπροστά’, Βασίλη Κοσμόπουλο, για την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό μου.
Επίσης, να πω ότι στην πρώτη αυτή συνεδρίαση το κλίμα ήταν θετικό και ο πρόεδρος φαίνεται να θέλει να κάνει αλλαγές προς το καλύτερο. Αν είναι έτσι, θα είμαστε στο πλευρό του, όπως φυσικά του είπαμε.
Αν, όμως, δούμε ότι θίγονται οι δημότες μας, είτε αυτοί είναι οι παραγωγοί είτε οι καταναλωτές, τότε θα είμαστε αυτοί που μέσα από τις προτάσεις μας θα προσπαθήσουμε να τους διαφυλάξουμε.
Εκείνο, πάντως, που μου έκανε εντύπωση ήταν ένα χαρτί της Περιφέρειας Πελοποννήσου που μας ζητούσε να δίνουμε το 25% των εσόδων της Λαϊκής στην περιφέρεια ως ορίζει ο νόμος.
Ρώτησα, λοιπόν, τι έδινε ο κύριος Νίκας ως δήμαρχος (μέσω του διορισμένου προέδρου του στην ΚΑΚ φυσικά) και η απάντηση που πήρα ήταν ΤΙΠΟΤΑ, 0 ευρώ δηλαδή.
Ως δήμαρχος λέω, αν κατάλαβα καλά, δεν ήθελε να δίνει η ΚΑΚ τα χρήματα στην Περιφέρεια, αλλά ως περιφερειάρχης θέλει να τα εισπράξει!
Η πρότασή μου, φυσικά, ήταν να πάρει όσα έδινε, μιας και σαν ‘πετυχημένος’ δήμαρχος ήξερε τι έκανε! Τι πιο σωστό λοιπόν, το νέο Δ.Σ. να ακολουθήσει τη συνταγή του. Όχι όπως λέμε δηλαδή, τα δικά μας, δικά μας, αλλά και τα ξένα δικά μας. Τα συμπεράσματα των πολιτών…”».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη