Μέσα σε μια ώρα κλέφτες «σάρωσαν» διαμέρισμα στη Βύρωνος

Μέσα σε μια ώρα κλέφτες  «σάρωσαν» διαμέρισμα στη Βύρωνος

Χρησιμοποίησαν περίφραξη δημοτικού γηπέδου για να μπουν στο σπίτι
 
 
Μια ώρα, και μάλιστα απογευματινή, έλειψαν από το σπίτι τους στην οδό Βύρωνος στην Καλαμάτα οι άνθρωποι και επιστρέφοντας βρήκαν τα πάντα άνω-κάτω, χρυσαφικά και χρήματα να έχουν κλαπεί, όπως και να έχουν προκληθεί ζημιές από τον τρόπο που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να εισέλθουν στο διαμέρισμα.
Όπως μας εξήγησαν οι ένοικοι του σπιτιού, πολύ καιρό τώρα έχουν διαμαρτυρηθεί στο Δήμο για συρμάτινη περίφραξη δημοτικού γηπέδου, η οποία φτάνει μέχρι τα μπαλκόνια τους και διευκολύνει τη δράση κλεφτών. Αυτή την περίφραξη χρησιμοποίησαν προχθές οι κλέφτες για να μπουν.
 
Επικίνδυνη περίφραξη
Το απόγευμα της Κυριακής οι ένοικοι απουσίασαν για περίπου μια ώρα και συγκεκριμένα από τις 7 παρά έως τις 8 παρά. Όταν γύρισαν, όμως, δεν πίστευαν αυτό που αντίκρισαν, με ανακατεμένα όλα τα πράγματα και ψαγμένα όλα τα δωμάτια, τις ντουλάπες και τα έπιπλα.
Οι δράστες, όπως φάνηκε, είχαν χρησιμοποιήσει τη συρμάτινη περίφραξη από το γήπεδο μπάσκετ που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδό Βύρωνος και Ομήρου, προκειμένου να ανέβουν στα μπαλκόνια και από εκεί να διαρρήξουν το διαμέρισμα.

 
Χρυσαφικά και χρήματα
Από την πίσω βεράντα έσπασαν την τζαμαρία με το σίδηρο της τέντας και μπήκαν στην παιδική κρεβατοκάμαρα, ενώ αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά συνολικής αξίας 7.500-8.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 520 ευρώ.
Οι ίδιοι μας επισήμαναν ότι καιρό τώρα οι ένοικοι της πολυκατοικίας έχουν διαμαρτυρηθεί στο Δήμο Καλαμάτας για τα συρματοπλέγματα από το γηπεδάκι που φτάνουν μέχρι τα μπαλκόνια τους, δημιουργώντας έτσι ευνοϊκές συνθήκες για τους κλέφτες. Μάλιστα, εξήγησαν ότι είναι τόσο εύκολη η πρόσβαση, που ακόμα και παιδί έχει ανέβει για να πάρει από μπαλκόνι την μπάλα που είχε πέσει.
Την Κυριακή, δε, το απόγευμα οι συνθήκες ήταν ακόμα πιο ευνοϊκές, αφού, όπως μας είπαν, λόγω της βροχής δεν κυκλοφορούσε κόσμος, ούτε παιδιά έπαιζαν στο γηπεδάκι, ενώ η Βύρωνος δεν είχε αναμμένα φώτα.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη