Μεσσήνη: Ιδιωτική εταιρεία φύλαξης για τους δημόσιους χώρους πρότεινε ο Γ. Λάσκαρης

Μεσσήνη: Ιδιωτική εταιρεία φύλαξης για τους δημόσιους χώρους πρότεινε ο Γ. Λάσκαρης

Το θέμα της παραβατικότητας απασχόλησε για ακόμα μια φορά, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης. Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, ήταν αυτός που το έθεσε, εκφράζοντας παράλληλα και τον προβληματισμό του για τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει πάρει. Επίσης, χαρακτήρισε την Αστυνομία «Πόντιο Πιλάτο» μεταφέροντας περιστατικά που αστυνομικοί είπαν σε γνωστούς τους, να αφήνουν τα σπίτια ανοιχτά αν δεν έχουν κάτι μέσα, για να μην τους σπάνε τις πόρτες. Τέλος, επέκρινε και το δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο, για παλαιότερη αναφορά του ότι η παραβατικότητα στη Μεσσήνη τελείωσε.
Στο θέμα της παραβατικότητας τοποθετήθηκε και ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λάσκαρης. Ο κ. Λάσκαρης σημείωσε ότι δε βρίσκεται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για να ασκεί στείρα αντιπολίτευση αλλά για να καταθέτει προτάσεις που θα μπορούν να εφαρμοστούν. Πρόσθεσε ότι το θέμα της παραβατικότητας τον έχει απασχολήσει ιδιαίτερα, καθώς γνωρίζει από πρώτο χέρι την κατάσταση τόσο στην πόλη της Μεσσήνης όσο και στα χωριά και ξέρει πολύ καλά τι βιώνουν οι πολίτες. Έτσι, κατέθεσε μια πρόταση, με πρόγραμμα πιλοτικής εφαρμογής, για πρόσληψη ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, κυρίως για τους δημόσιους χώρους. Επισήμανε ότι αυτό είναι κάτι που έχει γίνει σ’ άλλους Δήμους με θετικά αποτελέσματα και είναι κάτι που μπορεί να εφαρμοστεί και στη Μεσσήνη.
Ξεκαθάρισε, δε, ότι επ’ ουδενί η πρότασή του αποτελεί μομφή για την Ελληνική Αστυνομία καθώς γνωρίζει ότι υπερβάλει εαυτόν στις προσπάθειες για καταπολέμηση της παραβατικότητας.
Το θέμα έκλεισε με την τοποθέτηση του δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου. Ο κ. Αθανασόπουλος απαντώντας στον Χρήστο Θεοδωρακόπουλο σημείωσε ότι ουδέποτε ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έπαψε να υπάρχει παραβατικότητα στη Μεσσήνη, αλλά αυτό που είχε πει ήταν ότι η κατάσταση είναι ομαλότερη ύστερα και από ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας, και το αίσθημα ασφάλειας είναι ισχυρότερο σε σχέση με πριν, κάτι που κανείς δεν αμφισβητεί. Συμπλήρωσε ότι η παραβατικότητα απασχολεί σε καθημερινή βάση τη Δημοτική του Αρχή μέχρι την οριστική απάλειψή της.

Του Κώστα Γαζούλη