Συνάντηση εργασίας για την κατασκευή του τεχνικού υφάλου Κυπαρισσίας στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Συνάντηση εργασίας για την κατασκευή  του τεχνικού υφάλου Κυπαρισσίας στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Σύσκεψη εργασίας είχε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, για το θέμα της μελέτης του έργου κατασκευής τεχνικού υφάλου στην Κυπαρισσία, με το διευθυντή ΔΑΟΚ Τριφυλίας κ. Παρασκευόπουλο, τη χειρίστρια του θέματος κα Μπέσα και την Τεχνική Υπηρεσία.
Ο κ. Αναστασόπουλος ενημερώθηκε αναλυτικά για το αντικείμενο του έργου, το οποίο αφορά στην κατασκευή τεχνικού υφάλου στον Κυπαρισσιακό κόλπο σε απόσταση 2,6 ναυτικών μιλίων βόρεια της Κυπαρισσίας και σε απόσταση 200 μέτρων από την ακτογραμμή.
Επίσης, διαπιστώθηκε η ωριμότητα του έργου, ενώ αποφασίστηκε άμεσα να υπάρξει συνεννόηση με τα στελέχη του Επιχειρησιακού προγράμματος Αλιείας, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, προκειμένου να ενταχθεί και να υλοποιηθεί.
Ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ακόμη ότι στη συνάντηση που προγραμματίζει ο περιφερειάρχης κ. Νίκας με τον υπουργό Μ. Βορίδη, θα τεθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης του έργου.
 
Έλεγχοι αποβλήτων ελαιοτριβείων
Μετά την από 12/11/2019 καταγγελία του προέδρου της Τ.Κ. Μικρομάνης για ρύπανση από απόβλητα ελαιοτριβείων στον ποταμό Άρι, το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) διενήργησε επιτόπιο έλεγχο (στις 13/11) και ελήφθησαν δείγματα, τα οποία εστάλησαν για ανάλυση στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας.
Από τις αρμόδιες υπηρεσίες θα ακολουθήσουν έλεγχοι
σε επιχειρήσεις και ελαιοτριβεία, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση των προϋποθέσεων λειτουργίας τους, καθώς και σε όλο το νομό, όπου προκύπτουν προβλήματα ρύπανσης του περιβάλλοντος.
 
Συνάντηση με Γ.Π.Σ. «Πάμισος»
Στο μεταξύ, με μέλη της διοίκησης του Γυμναστικού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου «Πάμισος» συναντήθηκε χθες ο κ. Αναστασόπουλος, τα οποία τον ενημέρωσαν ότι η φετινή χρονιά είναι επετειακή για το σύλλογο, επειδή κλείνει τα 90 έτη λειτουργίας του. Για το σκοπό αυτό ζητήθηκε οι επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν να γίνουν με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας.
Συζήτησαν, επίσης, για την αναγκαιότητα βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα τέθηκε από τη διοίκηση του συλλόγου η έλλειψη αποδυτηρίων και κερκίδας στην περιοχή «Λαζαρίνα», καθώς και η κατασκευή βοηθητικού γηπέδου με πλαστικό τάπητα δυτικά του Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης.
Ο κ. Αναστασόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και των δυνατοτήτων που παρέχονται στην υλοποίηση των όσων αναφέρθηκαν, συνεργαζόμενος και με το Δήμο Μεσσήνης.