Συνελήφθησαν τέσσερις Ρομά με τα κλοπιμαία στα «χέρια»

Συνελήφθησαν τέσσερις Ρομά με τα κλοπιμαία στα «χέρια»

Στη σύλληψη τεσσάρων Ρομά προχώρησε η ομάδα ΔΙΑΣ την Πέμπτη, οι οποίοι νωρίτερα είχαν κλέψει πράγματα από αυτοκίνητο. 
Ειδικότερα το πρωί της Πέμπτης, περίπου στις 10.00, ένας 23χρονος, ένας 27χρονος, ένας 25χρονος και ένας 32χρονος πλησίασαν με το αυτοκίνητό τους ένα όχημα αλλοδαπών, που ήταν σταθμευμένο κοντά σε αγρόκτημα στην περιοχή της Βελίκας.
Κατάφεραν να αφαιρέσουν από το όχημα 220 ευρώ που ήταν σε πορτοφόλι μέσα στο αυτοκίνητο και οικοδομικά εργαλεία και συγκεκριμένα έναν τροχό κοπής μετάλλων, ένα τρυπάνι και μια ηλεκτροσυγκόλληση.
Μιάμιση ώρα μετά αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν το ύποπτο αυτοκίνητο που είχε θεαθεί την ώρα της κλοπής, στο 3ο χλμ. του δρόμου Μεσσήνης – Πύλου. Όταν το σταμάτησαν διαπίστωσαν να επιβαίνουν σε αυτό και οι τέσσερις Ρομά. 
Σε έλεγχο που έκαναν βρήκαν τα κλεμμένα οικοδομικά εργαλεία στο πορτ μπαγκάζ και στην κατοχή τους 147 ευρώ, ποσό το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε μαζί με τα εργαλεία στους ιδιοκτήτες.
Επιπλέον, κατασχέθηκε από την κατοχή τους ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 7 εκατοστών, ενώ, όπως προέκυψε, ο 27χρονος Ρομά που οδηγούσε στερούνταν άδεια ικανότητας οδήγησης. 
Προανάκριση για την υπόθεση και τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες υποθέσεις διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης.
Β.Β.