Δεύτερος εκλέχτηκε από την Π.Δ.Σ.Ο. ο Μεσσήνιος Γιάννης Διονυσόπουλος

Δεύτερος εκλέχτηκε από την Π.Δ.Σ.Ο.  ο Μεσσήνιος Γιάννης Διονυσόπουλος

Εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή, με την Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων (Π.Δ.Σ.Ο.), τον κύριο εκφραστή της κεντροαριστεράς στον επιστημονικό χώρο των οικονομολόγων, η οποία είχε την επίσημη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής, να αναδεικνύεται σε πρωταγωνίστρια με 24%.
Μάλιστα, ο Μεσσήνιος υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με το Κίνημα Αλλαγής, Γιάννης Διονυσόπουλος, διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών και ηγετικό στέλεχος και μέλος της Γραμματείας της Π.Δ.Σ.Ο., εκλέχτηκε δεύτερος πανελλαδικά.
Το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΟΕΕ αποδεικνύει πως το Κίνημα Αλλαγής είχε και εξακολουθεί να έχει πολύ ισχυρούς δεσμούς με τους επιστήμονες οικονομολόγους. Σήμερα, η παράταξη Π.Δ.Σ.Ο., που είναι δύναμη ευθύνης και αγώνα, διεκδικεί τη συνεχή αναβάθμιση του οικονομολογικού επαγγέλματος, καθώς και την κατοχύρωση της επαγγελματικής δραστηριότητας όλων των οικονομολογικών ειδικοτήτων.
Στόχος της Π.Δ.Σ.Ο. είναι η ανάδειξη του ΟΕΕ σε κορυφαίο επιστημονικό φορέα της χώρας, ο οποίος θα είναι ο επίσημος συμβουλευτικός και γνωμοδοτικός φορέας της πολιτείας σε οικονομικά και αναπτυξιακά θέματα, διαθέτοντας άρτιες επιστημονικές ομάδες μελέτης και τεκμηρίωσης των θέσεών του.
Η Π.Δ.Σ.Ο. παραμένει ο δεύτερος μεγάλος πυλώνας του ΟΕΕ και η μόνη προοδευτική δύναμη που στηριζόμενη σε αρχές και αξίες, με όραμα και πρόγραμμα μπορεί να δουλέψει για ένα «Επιμελητήριο Χρήσιμο για τα Μέλη του και Ωφέλιμο για στην Πολιτεία».
Στο μεταξύ, τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν τα στελέχη που συγκροτούν τους 37 Τομείς Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής. Με απόφαση της προέδρου Φώφης Γεννηματά και του γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο κ. Διονυσόπουλος αναλαμβάνει αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Επιστημόνων.