Ενίσχυση και με άλλο προσωπικό υποσχέθηκε ο Υφ. Δικαιοσύνης Δ. Κράνης
Η στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και οι εργασίες που πρέπει να γίνουν στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας απασχόλησαν τη χθεσινή επίσκεψη του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Κράνη, στην Καλαμάτα.
Ο υφυπουργός συναντήθηκε αρχικά με δικαστικούς και εισαγγελείς που υπηρετούν στην Καλαμάτα και στη συνέχεια είχε σύσκεψη με μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου και του αντιδημάρχου Καλαμάτας Γιώργου Φάββα.
Προσωπικό
Αρχικά από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Περικλή Ξηρογιάννη, τέθηκε στον κ. Κράνη το θέμα της έλλειψης προσωπικού. Ο κ. Ξηρογιάννης είπε πως ήδη οι ελλείψεις είναι πολλές και πως με το νέο έτος το πρόβλημα θα γίνει εντονότερο, καθώς κάποιοι υπάλληλοι συνταξιοδοτούνται.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός είπε ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και αναλαμβάνουν καθήκοντα δύο νέοι υπάλληλοι, ένας στο Πρωτοδικείο και ένας στην Εισαγγελία, ενώ η προσπάθεια στελέχωσης των υπηρεσιών θα συνεχισθεί, κάτι που έχει εκφράσει και ο υπουργός. Επίσης, ζήτησε να γίνει προεκτίμηση των υπαλλήλων που χρειάζονται οι δικαστικές υπηρεσίες.
Ακολούθως, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Πετρόπουλος ενημέρωσε τον κ. Κράνη για το μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή με τη λειτουργία του Ειρηνοδικείου, καθώς έχει μείνει μία ειρηνοδίκης, αλλά σε λίγο καιρό συνταξιοδοτείται κι αυτή. Εξήγησε, δε, πως αυτός είναι ο λόγος που ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας από το Σεπτέμβριο είναι σε αποχή.
Ο υφυπουργός αιφνιδιάσθηκε μη γνωρίζοντας για την αποχή του Συλλόγου, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί. Μάλιστα, είπε ότι πρέπει να κατατεθεί αίτημα στο πρώτο Δικαστικό Συμβούλιο που συνεδριάζει το Γενάρη, προκειμένου να γίνει απόσπαση.
Δικαστικό Μέγαρο
Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δικαστικό Μέγαρο, ο κ. Κράνης σχολίασε πως πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που έχουν αυτό το κτήριο, σε σύγκριση με άλλα ανά την Ελλάδα, όμως συμφώνησε ότι πρέπει να γίνουν κάποιες άμεσες επεμβάσεις. Παρατήρησε, ωστόσο, ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι οι απαιτούμενες μελέτες.
Ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος υποστήριξε ότι σε αυτό μπορεί να βοηθήσει η Περιφέρεια με μελέτες που αφορούν στη συντήρησή του, αλλά και την ενεργειακή του αναβάθμιση. Μάλιστα, συμφώνησε και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, λέγοντας ότι και ο Δήμος μπορεί να συμβάλει, ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας να αναλάβει τις διαδικασίες για το ενεργειακό πιστοποιητικό.
Ο κ. Κράνης σημείωσε ότι το κόστος εργασιών είναι ένα θέμα, αλλά με τη δυνατότητα που δίνει η Περιφέρεια για τις μελέτες, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα.
Τέλος, οι δικηγόροι έθεσαν το θέμα της διαμεσολάβησης και του δικαστικού ενσήμου στις αγωγές, με τον κ. Στάθη Σταματόπουλο να προτείνει στον υφυπουργό καταβολή του δικαστικού ενσήμου επί του επιδικασθέντος ποσού και όχι επί του ζητουμένου.
Της Βίκυς Βετουλάκη
Ενεργειακό το Δικαστικό Μέγαρο με τη μελετητική βοήθεια της Περιφέρειας
Δείτε επίσης.
Πριν 94 χρόνια
To DEAFestival στην Καλαμάτα με τη συμμετοχή των κωφών και βαρηκόων
Δανοί τουριστικοί πράκτορες που ειδικεύονται στο “fly and drive” στην Καλαμάτα
«Ο Ευκλής»: Ξενάγηση στην Αρχαία Επίδαυρο
Κυπαρισσία: Την 1η Οκτωβρίου στην παραλία κλασικά αυτοκίνητα του “1000 Miglia Experience”
Προθεσμία έλαβε ο 38χρονος που πυροβόλησε κατά της 25χρονης
Ας βάλουν, επιτέλους, 3 δέντρα…
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την 17η Ανάβαση Ταϋγέτου 2026
Τοπικά 24.09.2026, 21:45
Ο καιρός αύριο Παρασκευή στην Καλαμάτα
Τοπικά 24.09.2026, 21:00
Ζαλίζουν οι ποσότητες του νερού που χάνει η ΔΕΥΑΚ!
Τοπικά 24.09.2026, 20:00
«Κόκκινα Δάνεια»: Τι ήταν υποχρεωτικό – τι επιλογή
Τοπικά 24.09.2026, 18:30
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στη Δημοτική Κοινότητα Κρεμμυδίων
Φόρτωση…



