Με επιτυχία η ημερίδα της Αστυνομίας για τον εθελοντισμό

Με επιτυχία η ημερίδα  της Αστυνομίας για τον εθελοντισμό

Με επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα για τον εθελοντισμό που οργάνωσε την Τετάρτη η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.
Η εκδήλωση οργανώθηκε με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού και σκοπό την επιβράβευση της ανιδιοτελούς προσφοράς των εθελοντικών οργανώσεων, την ανάδειξη του ουσιαστικού ρόλου του εθελοντισμού και την ευαισθητοποίηση όσο το δυνατό περισσότερων συνανθρώπων μας. Κατά την εκδήλωση απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε εθελοντές.
 
Εθελοντισμός
Κατά την έναρξη της ημερίδας, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, αρχικά αναφέρθηκε στην αξία του εθελοντισμού, καθώς και στο σημαντικό και πολύτιμο έργο που τελούν οι εθελοντικές οργανώσεις.
Στη συνέχεια τόνισε πόσο άμεση είναι η ανταπόκριση όλων των εθελοντών κάθε φορά που η Ελληνική Αστυνομία χρειάστηκε τη συνδρομή τους, προσφέροντας ανιδιοτελώς το χρόνο και τις υπηρεσίες τους.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Αθανάσιος Χρήστου, καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
 
Εκπρόσωποι
Στο πλαίσιο της ημερίδας χαιρετισμούς απήυθυναν ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Τεγέας κύριος Θεόκλητος, ως εκπρόσωπος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, καθώς και ο δήμαρχος Τρίπολης, Κωνσταντίνος Τζιούμης.
Επίσης, παρέστησαν οι διευθυντές και οι αναπληρωτές τους, των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι Συλλόγων – Σωματείων και φορέων της περιοχής, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων, πρόεδροι και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων, εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης και πλήθος άλλου κόσμου.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ευαισθητοποιημένη σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, θα συνεχίσει και στο μέλλον να αναλαμβάνει παρόμοιες πρωτοβουλίες.