Πρόβλημα με την αστυνόμευση του αγώνα Κυπέλλου Καλαμάτα-Ολυμπιακός

Πρόβλημα με την αστυνόμευση του αγώνα Κυπέλλου Καλαμάτα-Ολυμπιακός

Το αποτέλεσμα της κλήρωσης της ΕΠΟ για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος που έφερε αντίπαλο της Καλαμάτας τον Ολυμπιακό σκόρπισε μεγάλη χαρά στο «μελανόλευκο» στρατόπεδο και στους πολυάριθμους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους της περιοχής μας που θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα.
Αυτό το «από κοντά» τίθεται υπό διαπραγμάτευση όμως, καθώς ο πρώτος αγώνας ανάμεσα στις δύο αντιπάλους μπορεί να ορίστηκε να διεξαχθεί την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου στις 7.30 το βράδυ στο Στάδιο της Παραλίας, όμως «ενστάσεις» έχει εγείρει η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, ενημερώνοντας την ΠΑΕ ότι το γήπεδο δεν πληροί τους όρους ασφαλείας για την φιλοξενία ενός τόσο σημαντικού αγώνα και του αναμενόμενου μεγάλου όγκου φιλάθλων (μεταξύ άλλων δεν διαθέτει κάμερες).
Επιπλέον, οι αστυνομικές δυνάμεις ίσως δεν είναι επαρκείς για να καλύψουν παράλληλα την περιφρούρηση όλης της περιοχής, δεδομένου ότι υπάρχει ο φόβος για επεισόδια και με εμπλοκή φανατικών οπαδών και άλλων συλλόγων.  
Η φιλοξενία του αγώνα Καλαμάτα-Ολυμπιακός στην Τρίπολη είναι μια από προτάσεις που ακούστηκαν, κατι που είχε συμβεί και στον αγώνα κυπέλλου της τοπικής μας ομάδας με την ΑΕ Καραϊσκάκη.
Ωστόσο, πέρα του ότι μια τέτοια λύση θα στερούσε ουσιαστικά το δικαίωμα έδρας για τη Μαύρη Θύελλα, την ίδια μέρα και για τον ίδιο θεσμό έχει προγραμματιστεί να φιλοξενήσει εκεί ο Αστέρας Τρίπολης την ΑΕΚ. 
Οι υπεύθυνοι της τοπικής μας ΠΑΕ ζητούν από την Αστυνομία την ακριβή καταγραφή των προβλημάτων ασφαλείας που εντοπίζονται στο Στάδιο, τα οποία πιθανόν να προλάβει να επιλύσει έως την ημέρα του αγώνα, ενώ ένα ακόμη μέτρο θα ήταν και η απαγόρευση μετακίνησης οργανωμένων οπαδών.
Η αντιστροφή της σειράς των αγώνων, με τον πρώτο αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα μπορούσε να είναι μια ακόμη επιλογή, καθώς θα έδινε περισσότερο χρόνο στους υπεύθυνους της ομάδας και του Δήμου Καλαμάτας να καλύψουν τα κενά ασφαλείας.