Συναυλία από το σπουδαίο ντουέτο κιθάρας Duo Melis

Συναυλία από το σπουδαίο ντουέτο κιθάρας Duo Melis

Το 9ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας συνεχίζει δυναμικά και αύριο, στις 9.00 το βράδυ, στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος», φιλοξενεί το σημαντικότερο κιθαριστικό ντουέτο στον κόσμο, το «Duo Melis», που αποτελείται από τον Αλέξη Μουζουράκη και την Susana Prieto.
Όπως σημειώνει ο Στάθης Γυφτάκης, διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, πρόκειται για μια μεγάλη στιγμή για την πόλη της Καλαμάτας και το Φεστιβάλ Κιθάρας, που είναι σε θέση να παρουσιάσουν τo καλύτερο ντουέτο κιθάρας στον κόσμο.
Ο Αλέξης Μουζουράκης από την Ελλάδα και η Susana Prieto από την Ισπανία έχουν κατακτήσει πρώτα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, έχουν παίξει στις σπουδαιότερες αίθουσες συναυλιών σε όλο τον κόσμο και έχουν συνεργαστεί με συμφωνικές ορχήστρες, όπως Berliner Symphoniker, Neubrandenburger Philharmonie, Bayerische Kammerphilharmonie, Radio Orchestra of Bucharest και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Leo Brouwer. Θα ταξιδέψουν το κοινό με έργα A. Piazzolla, J. Rodrigo, A.D. Lhoyer, D. Scarlatti, E. Granados, A.E. Ginastera.
Είναι μια μοναδική ευκαιρία για να απολαύσει κανείς από κοντά ένα ρεσιτάλ, που ξεσηκώνει ενθουσιώδη σχόλια σε όλο τον κόσμο!
Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται για ένατη χρονιά φέτος, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και συναυλιών που θα διαρκέσουν έως και τον Απρίλιο 2020, με νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες και δεξιοτέχνες της κιθάρας – και όχι μόνο- από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Συναυλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις, gala κιθάρας και μουσικοί διαγωνισμοί κιθάρας είναι μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της πόλης, καθώς και οι επισκέπτες. Κάθε μήνα παρουσιάζονται δύο μουσικές εκδηλώσεις σε τρεις υπέροχους πολιτιστικούς χώρους της Καλαμάτας: στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», στο Studio Μεγάρου Χορού και στο αμφιθέατρο Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.