Στις φυλακές η 24χρονη που κατηγορείται ότι πέταξε το παιδί της στα σκουπίδια

Στις φυλακές η 24χρονη που κατηγορείται  ότι πέταξε το παιδί της στα σκουπίδια

Μετά τη χθεσινή απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου
 
Στις φυλακές θα οδηγηθεί η 24χρονη αλλοδαπή που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε βάρος του πέντε ημερών παιδιού της, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.
Τη διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα έλυσε χθες με απόφασή του το Δικαστικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση δέχτηκε την πρόταση της εισαγγελέως και διέταξε την έκδοση εντάλματος για την προφυλάκιση της 24χρονης.
 
Προφυλάκιση
Τα Σάββατο η 24χρονη απολογήθηκε στην ανακρίτρια, η οποία πρότεινε να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, κάτι που έβρισκε αντίθετη την εισαγγελέα Πρωτοδικών, η οποία είχε ζητήσει την προφυλάκισή της. Έτσι, τη διαφωνία κλήθηκε να επιλύσει το Δικαστικό Συμβούλιο που  συνεδρίασε χθες προς το μεσημέρι. Νωρίς το απόγευμα εξέδωσε την απόφασή του, διατάσσοντας την προσωρινή κράτηση της 24χρονης.
Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης, ο ένας εκ των συνηγόρων της, ο κ. Νίκος Μουτεβελής, δήλωσε πως σέβεται την απόφαση της Δικαιοσύνης και συνεχίζει να στηρίζει την 24χρονη. Και πρόσθεσε: «Η απόφαση αυτή δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα ούτε αποφαίνεται επί της ενοχής της για οποιοδήποτε αδίκημα. Βασίζεται κυρίως στην επιθυμία του Δικαστικού Συμβουλίου να διασφαλίσει ότι η κατηγορούμενη δε θα φύγει, αλλά θα οδηγηθεί στο δικαστήριο, όπου εκεί ακριβώς θα κριθεί και η όποια υπαιτιότητά της».
 
Άρση απορρήτου
Στο μεταξύ, χθες αναμενόταν να φτάσει στην Ελλάδα η μητέρα της 24χρονης, η οποία μαζί με τον παππού του παιδιού έχουν εκφράσει την επιθυμία να αναλάβουν τη φροντίδα του εγγονού τους. Πάντως, το παιδί, μετά την εισαγγελική παραγγελία, έχει ήδη μεταφερθεί στο «Μητέρα» στην Αθήνα.
Η, δε, έρευνα συνεχίζεται, καθώς, όπως έχει ήδη αναφέρει το «Θάρρος», έχει διαταχθεί άρση του απορρήτου του τηλεφώνου της 24χρονης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται κι άλλα άτομα στην υπόθεση, ενώ αναμένεται να κληθεί να καταθέσει και ο άντρας που έχει κατονομάσει η 24χρονη ως πατέρα του παιδιού.
 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη