Διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από το Δήμο Μεσσήνης

Διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από το Δήμο Μεσσήνης

Η Ολυμπιακή Φλόγα των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο 2020, που θα ξεκινήσει -μετά την τελετή αφής- από την Αρχαία Ολυμπία στις 12 Μαρτίου το ταξίδι της σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, θα περάσει και από τη Μεσσήνη.

Η τιμητική διέλευση της φλόγας από την πόλη της Μεσσήνης επισημοποιήθηκε με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκυο 2020» μεταξύ του Δήμου Μεσσήνης και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η Ολυμπιακή Φλόγα το ίδιο βράδυ της 12ης Μαρτίου θα σταματήσει στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης. Κατόπιν θα συνεχίσει το ταξίδι της ανά την Ελλάδα μέχρι τις 19 Μαρτίου, οπότε θα παραδοθεί στην Ιαπωνική Αντιπροσωπεία, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Μεσσήνης ξεκίνησε ήδη την προετοιμασία της μεγάλης εκδήλωσης υποδοχής με τιμές Αρχηγού Κράτους της Ολυμπιακής Φλόγας, ιερού συμβόλου της αξίας του αθλητισμού και της συναδέλφωσης των λαών.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος σε σχετική δήλωσή του ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή για μας η διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από το Δήμο μας στο ταξίδι της για το Παναθηναϊκό Στάδιο. Ήδη προετοιμαζόμαστε για την υποδοχή της στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης και ευχαριστούμε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που ενέταξε τη Μεσσήνη μεταξύ των στάσεων της λαμπαδηδρομίας».