Ίδια με πέρυσι η τιμή μίσθωσης θέσεων για το πανηγύρι των Φιλιατρών

Ίδια με πέρυσι η τιμή μίσθωσης θέσεων για το πανηγύρι των Φιλιατρών

Στα περυσινά επίπεδα προτείνεται να παραμένει η τιμή μίσθωσης θέσεων για την τέλεση της ετήσιας παραδοσιακής εμποροπανήγυρης «Αγ. Χαραλάμπους» Δ.Κ. Φιλιατρών για το έτος 2020, που θα ξεκινήσει στις 7 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Τριφυλίας, κατόπιν απόφασης – εισήγησης του Συμβουλίου Κοινότητας Φιλιατρών.

Την απόφαση αυτή με αριθμ. 1/2020 υπέβαλε τόσο προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με τους χώρους ανάπτυξης και διενέργειας της εμποροπανήγυρης (χωροθεσία), όσο και προς την Οικονομική Επιτροπή, προκειμένου να καθοριστούν οι τιμές για τη μίσθωση των θέσεων. Λαμβάνοντας υπόψη δε, τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και σύμφωνα πάντα και με την αριθ.1/2020 απόφαση, προτείνεται να διατηρηθεί η περσινή τιμή τρέχοντος μέτρου, ήτοι 20,00 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. 24%. Αναλυτικά: 20,00 ευρώ / τρέχον μέτρο + 4,80 ευρώ ΦΠΑ = 24,80 ευρώ /τρέχον μέτρο», ανέφερε ο πρόεδρος της Ο.Ε. και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Δημήτριος Στριμπάκος, στην έκτακτη συνεδρίασης της Ο.Ε. κατά τη συζήτηση του θέματος αυτού. Ακολούθως, μετά από διαλογική συζήτηση, η Οικονομική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε να κάνει δεκτή την παραπάνω απόφαση – εισήγηση.

Την Τρίτη, συγκαλείται σε συνεδρίαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής δήμου Τριφυλίας και μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης είναι «Εισηγητική έκθεση του Συμβουλίου της Δ.Κ. Φιλιατρών για τη λειτουργία της εμποροπανήγυρης του Αγίου Χαραλάμπους έτους 2020 (1/2020 Α.Δ.Κ.Φ)», προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με τους χώρους ανάπτυξης και διενέργειας της εμποροπανήγυρης (χωροθεσία).

Του Ηλία Γιαννόπουλου