Αντιδράσεις στη Μεσσήνη για το κλείσιμο της Eurobank

Αντιδράσεις στη Μεσσήνη  για το κλείσιμο της Eurobank

Ομόφωνο ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο

Την απόφαση της Eurobank να κλείσει άμεσα 25 υποκαταστήματα σ’ όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων το ένα στη Μεσσήνη, έκανε γνωστή στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση, ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος.

Ο κ. Αθανασόπουλος εξέφρασε τη δυσφορία του και για το γεγονός ότι ουδέποτε ενημερώθηκε από τη διοίκηση της Τράπεζας γι’ αυτή την εξέλιξη, καθώς, ηθικά τουλάχιστον, θα ήταν θεμιτό να είχε ενημερωθεί. Σημείωσε, δε, ότι ήδη έχει επικοινωνήσει τόσο με το διευθυντή του καταστήματος όσο και με υπευθύνους της τράπεζας στην Αθήνα και έχει εκφράσει την δυσαρέσκειά του γι’ αυτή την απόφαση, τονίζοντας ότι στο Δήμο Μεσσήνης κατοικούν αρκετοί ηλικιωμένοι στις κοινότητες, οι οποίοι δεν έχουν εξοικείωση με την τεχνολογία και το e-banking. Παράλληλα, ο δήμαρχος έκανε γνωστό ότι απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση της τράπεζας, ζητώντας να μην προχωρήσει σε κλείσιμο του υποκαταστήματος.

«Λάβρος» κατά της απόφασης της τράπεζας, εμφανίστηκε στην τοποθέτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρόεδρος της ΚΕΑΔΗΜ Γιώργος Δαβίλλας.

Ο κ. Δαβίλλας, αφού «κατακεραύνωσε» με όσα είπε το τραπεζικό σύστημα, έκανε γνωστό ότι αν η τράπεζα προχωρήσει στην απόφασή της, ο ίδιος πρόκειται να αποσύρει την κατάθεση της σύνταξής του από αυτή. Κάλεσε, δε, και όλους τους δημότες της Μεσσήνης σε «σαμποτάζ», αποσύροντας καταθέσεις που έχουν στη συγκεκριμένη τράπεζα.

Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Λάσκαρης, ζήτησε να τοποθετηθούν στη Μεσσήνη περισσότερα ΑΤΜ και, κυρίως, σε δημόσια κτήρια, όπως και το Δημαρχείο. Τελικά, το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο διαμαρτύρεται για ένα ακόμα κλείσιμο τραπεζικού καταστήματος στην πόλη της Μεσσήνης.

Του Κώστα Γαζούλη