Δικάστηκε ο οδηγός που χαστούκισε ηλικιωμένο μοτοποδηλάτη και πέθανε από ανακοπή

Δικάστηκε ο οδηγός που χαστούκισε ηλικιωμένο μοτοποδηλάτη και πέθανε από ανακοπή

Το 2014 στον κόμβο της γεφυροπλάστιγγας

Σε φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή για την πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης καταδικάσθηκε τις προηγούμενες ημέρες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο οδηγός που έπειτα από διαπληκτισμό που είχε με 73χρονο τον χαστούκισε. Ο 73χρονος έχασε επιτόπου τη ζωή του από καρδιακό επεισόδιο, παρουσία του 8χρονου τότε εγγονού του, που μόλις είχε πάρει από το σχολείο.

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 11 Απριλίου 2014 στη συμβολή των οδών Ψαρών και Λυκούργου, μπροστά από τη γεφυροπλάστιγγα του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας.

Τον χαστούκισε

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και όσα ακούστηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, περίπου στις 12.30 το μεσημέρι εκείνης της ημέρας ο 73χρονος με το σκούτερ του παρέλαβε από το 19ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας τον 8χρονο εγγονό του, προκειμένου να τον συνοδεύσει στο σπίτι του στην περιοχή της μαρίνας.

Ο κατηγορούμενος κινούνταν με το αυτοκίνητό του επί της οδού Λυκούργου, με κατεύθυνση προς τον κυκλικό κόμβο, στον οποίο έμπαινε εκείνη τη στιγμή και ο 73χρονος με το σκούτερ και συνεπιβάτη τον εγγονό του. Τα δυο οχήματα κινδύνευσαν να συγκρουσθούν και ο 73χρονος διαμαρτυρήθηκε έντονα στον οδηγό του αυτοκινήτου. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος στην απολογία του είπε ότι ο 73χρονος τον εξύβρισε και αυτό τον εκνεύρισε.  

Ο κατηγορούμενος οδηγός βγήκε τότε από το αυτοκίνητό του, διαπληκτίσθηκε με τον ηλικιωμένο και τον χτύπησε με το χέρι στο πρόσωπο.

Ο ηλικιωμένος την ίδια στιγμή υπέστη ανακοπή, σε δευτερόλεπτα έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε παρουσία του εγγονού του, που τρομοκρατήθηκε, άρχισε να κλαίει και να καλεί σε βοήθεια.

Όταν τον παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας είχε ήδη πεθάνει εξ αιτίας «επιπλακείσας υπερτασικής – ισχαιμικής μυοκαρδιοπάθειας», όπως αναφέρει στην έκθεση – νεκροψία του ο  ιατροδικαστής του νοσοκομείου Ιωάννης Δούζης.

Ένοχος

Μάλιστα, στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια του λεκτικού διαπληκτισμού ανάμεσα στον κατηγορούμενο και τον 73χρονο επήλθε σωματική βλάβη του τελευταίου από τον κατηγορούμενο (δύο ραπίσματα στο πρόσωπο), η οποία ως εκ του τρόπου τέλεσης, καθώς και από τις περιστάσεις, ήταν επικίνδυνη για τη ζωή του. 

Ως μάρτυρες είχαν κληθεί θαμώνες από διπλανή καφετέρια, αλλά και από το Κέντρο Ελέγχου Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Ελέγχου Λιπασμάτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που στεγάζεται σε κτήριο εκεί. Κάποιοι μάρτυρες επιβεβαίωσαν τα κτυπήματα από το νεαρό οδηγό προς τον ηλικιωμένο, ενώ άλλοι τήρησαν πιο επιφυλακτική στάση.

Ο κατηγορούμενος, πάντως, υποστήριξε ότι το χέρι του βρήκε το σκελετό των γυαλιών του και δε χτύπησε τον ηλικιωμένο στο πρόσωπο.

Τελικά, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και η υπόθεση θα κριθεί εκ νέου στο Εφετείο, καθώς ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση.   

Της Βίκυς Βετουλάκη