Εγκρίθηκαν 13.000 ευρώ από την Οικονομική Επιτροπή για τις εκδηλώσεις εορτασμού της Υπαπαντής

Εγκρίθηκαν 13.000 ευρώ  από την Οικονομική Επιτροπή για τις εκδηλώσεις εορτασμού της Υπαπαντής

Σύσκεψη για την προετοιμασία του εορτασμού της Υπαπαντής πραγματοποιήθηκε χθες, υπό το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, με τη συμμετοχή αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου.

Ο δήμαρχος έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες, προκειμένου ο Δήμος Καλαμάτας μέσω των Υπηρεσιών του να παρέμβει κατάλληλα και η πόλη να υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο τους επισκέπτες και να εορτάσει το μεγάλο θρησκευτικό γεγονός όπως κατά παράδοση αρμόζει.

Επισημαίνεται ότι κατά τις εκδηλώσεις, την παραμονή και ανήμερα την εορτή, αναμένεται να υπάρξει ισχυρή εκπροσώπηση από πλευράς κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Η συνέχεια για το εορτασμό της Υπαπαντής δόθηκε το μεσημέρι, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Καλαμάτας, καθώς τα μέλη κλήθηκαν να επικυρώσουν το ποσό που πρόκειται να διατεθεί για την κάλυψη των εκδηλώσεων. Ειδικότερα, αρκετά αυξημένο, διπλάσιο σχεδόν, είναι φέτος το κόστος διαμονής-διατροφής των προσκεκλημένων και φιλοξενούμενων του Δήμου Καλαμάτας για τον εορτασμό της Υπαπαντής. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, οι δαπάνες φθάνουν στα 11.500 ευρώ. Πρόκειται για το γεύμα που παραθέτει ο Δήμος στους επίσημους προσκεκλημένους του και τη φιλοξενία προσώπων.

Ειδικότερα, οι δαπάνες διαμονής-διατροφής θα ανέλθουν στα 11.500 ευρώ, οι δαπάνες για μεταφορές-μετακινήσεις στα 700 ευρώ, για αμοιβές τεχνικών στα 500 ευρώ και για ανθοστολισμό στα 300 ευρώ.

Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου και αντιδημάρχου Γιώργου Φάββα, το γεύμα θα αφορά 300 άτομα επίσημους προσκεκλημένους, και θα παρατεθεί σε παραλιακό ξενοδοχείο. Συμπλήρωσε, δε, ότι αναμένεται φέτος να έρθει περισσότερος κόσμος λόγω του ότι η γιορτή πέφτει Κυριακή, ενώ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλά στελέχη της κυβέρνησης, των οποίων και αναμένεται η κάθοδος στην Καλαμάτα.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, Βασίλης Κοσμόπουλος, αν και ψήφισε θετικά, στάθηκε κριτικά στον προϋπολογισμό, αλλά, όπως σημείωσε, θα περιμένει τον απολογισμό εξόδων προκειμένου να προχωρήσει σε οριστική αποτίμηση.

Αντίθετα, ο Βασίλης Τζαμουράνης και ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος ψήφισαν λευκό.

Α.Π.