Μεσσηνία: Ένας στους τέσσερις είτε έτρεχε είτε είχε πιει

Μεσσηνία: Ένας στους τέσσερις  είτε έτρεχε είτε είχε πιει

Τουλάχιστον ένας στους τέσσερις οδηγούς που ελέγχθηκαν στη Μεσσηνία την προηγούμενη εβδομάδα από αστυνομικούς της Τροχαίας διαπιστώθηκε είτε να έχει αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα είτε να έχει καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ μεγαλύτερη από τα επιτρεπόμενα όρια.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος της Αστυνομίας «παράβαση της εβδομάδας» για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων

Την εβδομάδα από 20 έως 26 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα με προτεραιότητα στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, ενώ από κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας έγινε ενημέρωση σε οδηγούς.

Μεσσηνία

Στο πλαίσιο αυτό, από 1.126 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά 28.014 οχήματα και βεβαιώθηκαν 6.478 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 623 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (897), της Θεσσαλονίκης (705), του Κιλκίς (483), του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (469), της Πιερίας (385) και της Κορινθίας (290).

Και η Μεσσηνία, πάντως, κατέγραψε αρκετές παραβάσεις. Στο νομό μας συγκροτήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα 8 συνεργεία ελέγχων και πραγματοποιήθηκαν 410 έλεγχοι σε οχήματα. Κατά αυτούς βεβαιώθηκαν συνολικά 110 παραβάσεις και αναλυτικά: 90 για υπερβολική ταχύτητα και 20 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Της Βίκυς Βετουλάκη