Νικολάκου – Γκούνης – Μπούζα: Πυρ ομαδόν κατά Νίκα και Δέδε

Νικολάκου – Γκούνης – Μπούζα: Πυρ ομαδόν κατά Νίκα και Δέδε

«Αποκαλύφθηκε η ανοίκεια συμμαχία τους»

«Θα σταματήσουμε με κάθε τρόπο το παιχνίδι που έχει ξεκινήσει προεκλογικά μεταξύ Νίκα και Δέδε». Αυτό τόνισε χθες η περιφερειακή σύμβουλος της «Νέας Πελοποννήσου», Ντίνα Νικολάκου, η οποία μαζί με τους συμβούλους του συνδυασμού Απόστολο Γκούνη και Αντωνία Μπούζα σχολίασαν τα της προχθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μεταξύ άλλων θεμάτων αναφέρθηκαν στη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων της Μεσσηνίας, στον τρόπο λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο πρόγραμμα τουρισμού, στους δρόμους Καλό Νερό – Τσακώνα και Καλαμάτα – Ριζόμυλος, αλλά και σε ζητήματα που αφορούν υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας.

Τέλος, κάλεσαν τον περιφερειάρχη Π. Νίκα να παραδώσει στο Περιφερειακό τα πορίσματα που έχει αναγγείλει για τη λειτουργία της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής και να μη μένει στα λόγια.

Νίκας – Δέδες

Ξεκινώντας η κα Νικολάκου είπε ότι το πιο σημαντικό θέμα που αναδείχθηκε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου ήταν η συμμαχία των κυρίων Νίκα και Δέδε. Και πρόσθεσε: «Είναι μία ανοίκεια συμμαχία που προσπαθούν και οι δύο να συγκαλύψουν και η οποία ξεκίνησε προεκλογικά. Να υπενθυμίσω ότι ο κ. Δέδες ψήφισε τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του κ. Νίκα, δηλαδή του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης. Άρα αποκαλύφθηκε αυτή η συμμαχία. Προσπάθησε ο κ. Δέδες να την κρύψει, αλλά ο κ. Νίκας δημόσια ευχαρίστησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κύριο Δέδε. Τον ευχαρίστησε, γιατί, όπως είπε, τον βοηθάει συνεχώς και κυρίως, λέει, τον βοήθησε στα σκουπίδια της Καλαμάτας. Πού τον βοήθησε ο κ Δέδες; Να δώσει αναθέσεις 7 εκατομμυρίων και τα σκουπίδια να είναι στη Φολόη; Να μετατρέψει τη Μαραθόλακκα σε σκουπιδότοπο; Αυτό είναι ένα πολιτικό πρόβλημα που θα έχει και συνέχεια. Για το συνδυασμό μας, που διαθέτει και την ανάλογη πολιτική εμπειρία, θα είναι πρώτο μας θέμα η κοινή τους προσπάθεια να απαξιώσουν τη δική μας παράταξη, που στο Περιφερειακό Σύμβουλο ισοψηφεί με την παράταξη του κ. Νίκα. 17 συμβούλους έχει ο κ. Νίκας, 17 έχουμε και εμείς. Σε καμία, λοιπόν, περίπτωση δε θα αφήσουμε να κοροϊδεύουν τους πολίτες ότι δήθεν διαφωνούν, ενώ στην ουσία είναι μία ωραία παρέα».

Πυρηνελαιουργεία

Το επόμενο θέμα που έθιξε η κα Νικολάκου ήταν τα πυρηνελαιουργεία, το οποίο, όπως τόνισε, εξελίσσεται σε φαρσοκωμωδία: «Την πρώτη εβδομάδα που ανέλαβε ο κ. Νίκας είπε θα τα κλείσω, τα έκλεισε για ένα χρονικό διάστημα, τα ξανάνοιξε και μετά έστελνε επιστολές σε πυρηνελαιουργούς ότι ήταν λάθος που τους έκλεισε. Και τώρα επειδή 2-3 μέρες δεν μπορούμε να ανασάνουμε, λέει θα τα κλείσει από το πρωί μέχρι τις 12.00. Το πόσα, το γιατί, το πώς, το αν το κάνει για λόγους υγείας, για λόγους περιβαλλοντικής ρύπανσης, το αν έχει κάνει μετρήσεις, δεν το λέει. Θα τον καλέσουμε, βέβαια, να το πει στο συμβούλιο, όσο και να προσπαθήσει να το αποφύγει. Στο μεγάλο παραμύθι, τι κάνατε εσείς και τολμάτε να μιλάτε για τα πυρηνελαιουργεία, η απάντησή μας είναι κατηγορηματική: Κάναμε όλα όσα έπρεπε για να μην είναι κρυμμένο το πρόβλημα επί τόσα χρόνια, όπως το έκρυβε ο κ. Νίκας ως αντινομάρχης, ή όπως πήγαινε στον εισαγγελέα δήθεν να το καταγγείλει ως δήμαρχος Καλαμάτας. Γιατί, άραγε, δεν πήγε τώρα στον εισαγγελέα; Όταν λέμε ότι κλείνουμε τα πυρηνελαιουργεία αυτές τις ώρες, σημαίνει ότι τα κλείνουμε τις διπλάσιες, γιατί θέλουν και τρεις ώρες για να ξαναξεκινήσουν. Και όταν λέμε ότι τα κλείνουμε, σημαίνει ότι μέχρι τον Ιούλιο, ο πυρήνας θα σαπίζει και θα έχουμε χειρότερα προβλήματα. Άρα, παρατείνουμε χρονικά το πρόβλημα».

Καλό Νερό – Τσακώνα

Σχετικά με ανακοινώσεις του περιφερειάρχη για δρόμο που θα ενώνει αρχαιολογικούς χώρους της Περιφέρειας, η κα Νικολάκου σημείωσε: «Αφού, λέει, θα φτάνουμε στην Καλαμάτα από τον Πύργο, γιατί δε βγάζει άχνα για το Καλό Νερό – Τσάκωνα; Αφήνει όλη τη Δυτική Μεσσηνία, καταδικάζει την Τριφυλία και δεν είπε τίποτα όταν ανακοινώθηκε ότι δε χρηματοδοτείται το Καλό Νερό – Τσάκωνα, επειδή κάποια κυβέρνηση αυτό το τμήμα το έβγαλε από την παραχώρηση, όταν εμείς ως Περιφερειακή Αρχή λέγαμε ότι καταδικάζεται το Καλό Νερό – Τσάκωνα με την απόφαση να βγει εκτός του μεγάλου διευρωπαϊκού δικτύου. Έχουμε εμπειρία, βλέπουμε ότι στη χώρα μας γίνεται παιχνίδι μεγαλοεργολάβων, δεν είμαστε εκτός της πολιτικής κατάστασης και των εξελίξεων και θα είμαστε αμείλικτοι, στην αποδοχή από τον κ. Νίκα να μη γίνει το Καλό Νερό – Τσάκωνα. Αν, δε, σταματήσουμε και το Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, αντιλαμβάνεστε τι θα γίνει με τη Μεσσηνία».

Ακολούθως είπε ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου, από το συνδυασμό τους, έχουν τεθεί θέματα που αφορούν υπαλλήλους «και ενέργειες του κ. Νίκα με μία λογική αυτοκράτορα του “κάνω ό,τι θέλω”».

Λειτουργία Περιφερειακού

Από την πλευρά του, ο κ. Γκούνης αναφέρθηκε στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και τόνισε: «Καταδικάζουμε τις εκφράσεις του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου “περί πεζοδρομίου” κατά της παράταξής μας, καθώς και την προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής να δυναμιτίσει το κλίμα, ώστε να επισκιαστεί η πολιτική ανεπάρκεια στο θέμα που συζητήθηκε. Έχουμε πλέον δείγμα 6 μηνών από τη νέα Περιφερειακή Αρχή και θα την παρομοίαζα με την καταστροφική περίοδο “Βαρουφάκη”, που ως μαθητευόμενοι μάγοι προσπαθούν να διοικήσουν αποσύροντας ένα μετά το άλλο τα σοβαρά θέματα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Όπως έγινε με το σχεδιασμό τους για τον τουρισμό, που δεν είχε περάσει από εκτελεστική επιτροπή και που, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ήταν κατά ένα μεγάλο μέρος αντίγραφο του σχεδίου της Δυτικής Μακεδονίας».

Τουριστικό πρόγραμμα

Η κα Αντωνία Μπούζα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα τουρισμού: «Είναι καταστατικός ο ρόλος των μειοψηφιών να ελέγχουν την πλειοψηφία και αυτό δεν μπορεί να μην το δέχεται ο κ. Νίκας. Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής ήταν αντιγραφή από τη Δυτική Μακεδονία, που έχει άλλα χαρακτηριστικά από την Πελοπόννησο και γι’ αυτό δεν υπήρχε καμία αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα, στο αεροδρόμιο, στα λιμάνια, στα προϊόντα μας κ.ά. Απευθυνόμενη προς τους επαγγελματίες, δηλώνω ότι ανησυχώ για την πορεία του προγράμματος τουρισμού. Με ευθύνη του κ. Νίκα και της κας Καλογεροπούλου ο τουρισμός νοσεί, γιατί έχουμε χάσει τους δύο βασικούς μήνες που έπρεπε να είμαστε στα γεγονότα του εξωτερικού».

Συμπληρώνοντας για το θέμα του τουρισμού, η κα Νικολάκου είπε: «Η Καλαμάτα απουσίαζε απ’ όλα τα μεγάλα γεγονότα. Αυτό, λοιπόν, που κάνει ο κ. Νίκας είναι επικίνδυνο γιατί δεν το πιστεύει.

Πορίσματα

Τέλος, για τα πορίσματα που αφορούν στη διοίκηση της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής, η κα Νικολάκου σημείωσε: «Πέντε μήνες ο κ. Νίκας ψάχνει και ξανά ψάχνει. Μία λέει δεν είμαι εισαγγελέας, αλλά θέλω να παραλάβω. Μια αφήνει υπονοούμενα ότι έχει βρει κάτι πολύ σημαντικό, με το οποίο μας απειλεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Το τι έχει βρει το ξέρει. Το ξέρει από τις δημοπρατήσεις που γίνονται κάθε εβδομάδα στο συμβούλιο και το ξέρει και από τις εντάξεις έργων που έχει κάνει μέχρι τώρα. Ξέρει ότι βρήκε μία Περιφέρεια χωρίς χρέη και χωρίς δάνεια. Ο ίδιος είναι εραστής των δανείων. Μας έφερε ένα δάνειο από τη Νομαρχία της Μεσσηνίας που το πληρώνουμε ακόμα. Άρα, γνωρίζει ότι βρήκε μία απολύτως νοικοκυρεμένη Περιφέρεια. Τα πορίσματα, λοιπόν, εδώ και τώρα. Να τελειώνουμε με αυτό. Για να δούμε ποιο είναι το έργο της Περιφερειακής Αρχής του Νίκα. Άραγε, τι εννοεί όταν λέει θα στείλω τα πορίσματα στα πολιτικά κόμματα; Να δουν οι αρχηγοί τι; Τα πορίσματα του κ. Νίκα για τη διοίκηση Τατούλη; Να στείλει όπου θέλει και ό,τι θέλει. Εξάλλου, δεν υπολογίζει τίποτα. Μέσα στους πρώτους πέντε μήνες θέλει να πετάξει τη Νέα Δημοκρατία από πάνω του. Έτσι έκανε και ως δήμαρχος Καλαμάτας. Όταν έβλεπε τον κ. Σαμαρά και δεν ήταν εκλογές, έλεγε ποιος είναι αυτός και παραμονές των εκλογών τον έπαιρνε δίπλα δίπλα για να δείξει ότι τον στηρίζει».

Της Βίκυς Βετουλάκη