Πίτα έκοψαν οι δικαστικοί υπάλληλοι Καλαμάτας και βράβευσαν συναδέλφους


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν χθες το μεσημέρι οι δικαστικοί υπάλληλοι Καλαμάτας στην αίθουσα του Εφετείου στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση, εκτός από τους δικαστικούς υπαλλήλους, παρευρέθησαν η αντιεισαγγελέας Εφετών, εφέτες, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας και αντιεισαγγελείς, δικαστικοί, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και αρκετοί δικηγόροι.

«Υγιείς ανθρώπινες σχέσεις»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, Διονύσης Λαμπρόπουλος, ευχήθηκε στους συναδέλφους του το 2020 να είναι μια καλύτερη χρονιά με λιγότερα προβλήματα. Επίσης, να υπάρχει με όλους συνεργασία και σύμπνοια.

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Σοφία Γκουγκουλιάνα, έδωσε τις ευχές της στους υπαλλήλους και ευχήθηκε το 2020 να είναι ένα καλό και παραγωγικό έτος. Ζήτησε, μάλιστα, να μπορεί ο ένας να καταλαβαίνει τις δυσκολίες του άλλου, πάνω στο αντικείμενο εργασίας του, με στόχο -όπως υπογράμμισε- τις υγιείς ανθρώπινες σχέσεις.

Υποστελέχωση

Ο δε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Περικλής Ξηρογιάνης, ευχήθηκε με τη σειρά του τα καλύτερα και αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών.

«Ζούμε μαζί, είμαστε συνεργάτες», είπε ο κ. Ξηρογιάννης προς τους δικαστικούς υπαλλήλους, σημειώνοντας ότι πολλές φορές οι δικηγόροι περνούν περισσότερες ώρες στα δικαστήρια παρά στα σπίτια τους και τις οικογένειές τους.

Έκανε ακόμη αναφορά σε ελλείψεις προσωπικού και γι’ αυτό, όπως είπε, οι δικηγόροι κατανοούν απόλυτα τον κόπο που καταβάλλουν οι υπάλληλοι για να φέρουν εις πέρας τον όγκο της δουλειάς, αλλά και τις προσπάθειες που κάνουν για να εξυπηρετήσουν τόσο τους ίδιους τους δικηγόρους όσο και τους πολίτες.

Επιβραβεύσεις

Στη συνέχεια ο κ. Λαμπρόπουλος έκοψε την πίτα, ενώ με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου επιβραβεύτηκαν πέντε δικαστικοί υπάλληλοι, παιδιά των οποίων πέτυχαν φέτος στις εξετάσεις και ξεκίνησαν να φοιτούν σε πανεπιστήμια.

Ξεχωριστή αναφορά και μνεία έγινε στη δικαστική υπάλληλο Δήμητρα Διγώνη, μητέρα πέντε παιδιών και έχοντας ήδη τρία εγγόνια, τελείωσε το Γενικό Εσπερινό Λύκειο Καλαμάτας, έδωσε εξετάσεις και πέρασε στη Σχολή Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου ήδη φοιτά.

Της Βίκυς Βετουλάκη