Πανηγύρι Υπαπαντής και δήθεν αντιδράσεις

Πανηγύρι Υπαπαντής και δήθεν αντιδράσεις

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας τέθηκε από την αντιπολίτευση το ζήτημα της επαναλειτουργίας του πανηγυριού της Υπαπαντής, με τη Δημοτική Αρχή να απαντά ότι αντιδρά ο εμπορικός κόσμος.

Μήπως αυτή η δικαιολογία είναι αστεία με τα δεδομένα που επικρατούν στην Καλαμάτα, όπου κάθε Πέμπτη υπάρχει η «μπουτίκ Αγίας Βαρβάρας», όπως αποκαλούν κάποιοι την αγορά στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο;

Αν θυμάστε… όταν υπήρχε το πανηγύρι της Καλαμάτας το Ιστορικό Κέντρο γέμιζε κόσμο, ενώ πολλοί ήταν οι επισκέπτες, όπως, για παράδειγμα, πολλοί Καλαματιανοί, και όχι μόνο, πάνε στο πανηγύρι της Μεσσήνης.

Όσο για αυτούς που θεωρούν κιτς και χωριάτικο ένα πανηγύρι, να σημειώσουμε ότι πανηγύρια γίνονται σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και στην Πανόρμου, στο κέντρο δηλαδή της Αθήνας. Καλά διαβάσατε. Κλείνει το ένα ρεύμα της οδού Πανόρμου, όταν γιορτάζει ο Άγιος Δημήτριος.

Όσο για την άλλη φοβερή πρωτοτυπία της Καλαμάτας, είναι ότι, όταν γιορτάζει η πολιούχος, τα καταστήματα ανοίγουν, ενώ θεωρητικά θα έπρεπε να είναι αργία και γι’ αυτά!

Εκτός αν οι καταστηματάρχες θεωρούν ότι οι επισκέπτες έρχονται για τα καταστήματα, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι έρχονται για να προσκυνήσουν, να χαζέψουν και ίσως να πάρουν φτηνοπράγματα που θα έβρισκαν σε ένα πανηγύρι.

Αν, λοιπόν, ο Εμπορικός Σύλλογος θίγεται από το πανηγύρι, γιατί δε ζητά την κατάργηση και της αγοράς κάθε Πέμπτη;

Και τελικά, για να δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά και να είμαστε απόλυτα σωστοί, ας μην ανοίγουν τα καταστήματά τους την ημέρα που γιορτάζει η πολιούχος…
Δε χρειάζεται να πρωτοτυπούμε αρνητικά και σε αυτό!
Π.Μπ.