«Στα μαλακά» Ρομά για 1.100 δόσεις ηρωίνης

«Στα μαλακά» Ρομά  για 1.100 δόσεις ηρωίνης

Στα μαλακά έπεσαν χθες δύο Ρομά, κουνιάδοι, που είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας για κατοχή σχεδόν 1.100 δόσεων ηρωίνης στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Αμφότεροι κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας, με τον έναν να αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή και το δεύτερο να ισχυρίζεται ότι μόλις είχε αγοράσει όλη αυτή την ποσότητα για δική του χρήση. Το δικαστήριο αναγνώρισε στον έναν ελαφρυντικό και στον άλλο τοξικομανία, επιβάλλοντας στον καθέναν φυλάκιση 18 μηνών.

Όπως περιέγραψαν οι τρεις αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών που κατέθεσαν, είχαν πληροφορίες ότι στο χώρο στάθμευσης οχημάτων σούπερ μάρκετ στην Αγία Τριάδα δύο Ρομά κάνουν διακίνηση ναρκωτικών.

Παρακολούθησαν, λοιπόν, την περιοχή και βράδυ είδαν να φτάνει ο πρώτος, να τσεκάρει το σημείο και να απομακρύνεται. Ακολούθησε ο δεύτερος, τον οποίο και συνέλαβαν. Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο «βραχάκια» ηρωίνης, βάρους 54 και 55 γραμμαρίων, όπως και ένα «φιξάκι» με 1,2 γραμμάρια ηρωίνης. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον πρώτο, χωρίς να βρουν κάτι στην κατοχή του.

Στην κατάθεσή τους είπαν ότι η ποσότητα αυτή θα έδινε 1.100 δόσεις ενέσιμου ναρκωτικού.

Κατά τις απολογίες τους, ο πρώτος είπε ότι τυχαία περνούσε από εκεί, καθώς πήγαινε να αγοράσει τσιγάρα στο περίπτερο, ενώ ο δεύτερος ότι μόλις είχε αγοράσει την ηρωίνη από έναν αλλοδαπό αντί 500 ευρώ και την πήγαινε σπίτι του. Μάλιστα, ευχαρίστησε και τους αστυνομικούς που τον έπιασαν, γιατί- όπως είπε- έκοψε τα ναρκωτικά και πλέον έχει αφοσιωθεί στα 7 παιδιά του.

Β.Β.