Στο Αίγιο συνελήφθη Ρομά που πυροβολούσε στο Αριοχώρι

Στο Αίγιο συνελήφθη Ρομά  που πυροβολούσε στο Αριοχώρι

Στη Ροδοδάφνη Αιγίου εντοπίσθηκε και συνελήφθη ένας 33χρονος Ρομά, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Καλαμάτας για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο 33χρονος εντοπίσθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων.

Το περιστατικό για το οποίο κατηγορείται είχε συμβεί το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων στο Αριοχώρι, όταν τέσσερις Ρομά, τρεις άντρες και μια γυναίκα, πήγαν σε καφενείο του χωριού, λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ.

Στο χώρο του καταστήματος βρίσκονταν ως θαμώνες πέντε Ρομά. Έπειτα από διαπληκτισμό στο χώρο του πάρκινγκ, οι τρεις άντρες -με τη γυναίκα να παραφυλάει και να παροτρύνει τους υπολοίπους- άρχισαν να πυροβολούν. Ένας 32χρονος Ρομά τραυματίσθηκε ελαφρά από σκάγια και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Σκάγια από τους πυροβολισμούς προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα.

Οι τέσσερις δράστες επιβιβάσθηκαν σε όχημα και εξαφανίσθηκαν, με την Αστυνομία να τους αναζητά. Πρόκειται για δύο αδέλφια 39 και 33 ετών και για άλλα δύο αδέλφια, έναν 29χρονο και την 31χρονη αδελφή του.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Τώρα συνελήφθη στο Αίγιο ο 33χρονος.

Β.Β.