Στο Τρίκορφο έκοψε την πίτα του ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας

Στο Τρίκορφο έκοψε την πίτα του ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας

Ακολουθώντας μια παράδοση που έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας έκοψε την πίτα του για το νέο έτος στο χωριό Τρίκορφο. Για την κοπή της πίτας του Συλλόγου κάθε χρόνο επιλέγεται ένας διαφορετικός ορεινός οικισμός του νομού, όπου η εκδήλωση συνδυάζεται με ήπια πεζοπορία μικρής σχετικά διάρκειας.

Η επιλογή είναι τις περισσότερες φορές αμφίδρομη, δηλαδή δεν πρόκειται απλά για μια επιλογή ενός χωριού, αλλά περισσότερο για μια ανταπόκριση στο κάλεσμα των κατοίκων και των πολιτιστικών συλλόγων των οικισμών. Και κάθε φορά η υποδοχή, η φιλοξενία και το αγκάλιασμα των ανθρώπων προς το Σύλλογο είναι μεγάλη. Επίσης αμφίδρομη είναι η δράση του Συλλόγου, που με αυτό τον τρόπο θέλει να προβάλλει τα ορεινά χωριά του νομού, να αναδείξει τις όμορφες πεζοπορικές διαδρομές που έχει ο κάθε οικισμός και να τα κάνει περισσότερο γνωστά στους φίλους και τα μέλη του. Έτσι και φέτος ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας είχε την ευκαιρία να χαρεί τη φιλοξενία των ορεινών χωριών Τρικόρφου και Μαγγανιακού.

Η πεζοπορία που προηγήθηκε της εκδήλωσης ξεκίνησε από το Μαγγανιακό. Εκεί, στο σχολείο, προσφέρθηκαν τσάι και κεράσματα από το σύλλογο του χωριού, από όπου και ξεκίνησε η πορεία. Μια πορεία που ακολούθησε το μονοπάτι του «Μαλλιαρού» έως το διάσελο νότια και δυτικά, για να κατηφορίσουν στη συνέχεια προς το Τρίκορφο.

«Εδώ θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στα μέλη του “Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Μαγγανιακιτών” για την όμορφη διαδρομή που έχουν διανοίξει. Μια διαδρομή που στο μεγαλύτερο τμήμα της είναι στην κυριολεξία ένα τούνελ μέσα στο δάσος. Όσο για τον “Μαλλιαρό” και την αναβίωση του δρώμενου στο καρναβάλι του χωριού την Κυριακή της Αποκριάς… αν τύχει και βρισκόσαστε στην περιοχή… απλά μην το χάσετε!

Ωστόσο, η κεντρική εκδήλωση της κοπής της πίτας πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του Τρικόρφου, όπου και απολαύσαμε τη μεγαλύτερη φιλοξενία. Μια εκδήλωση που, πέρα από την πίτα, περιείχε, όπως κάθε χρόνο, την παραδοσιακή φασολάδα και στη συνέχεια μουσική και χορό.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για τη φιλοξενία και τη βοήθεια για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής, στην Τοπική Κοινότητα Τρικόρφου, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Τρικόρφου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Μαγγανιακιτών» όπως αναφέρεται σχετικά.