«Συνήθεις ύποπτοι» από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

«Συνήθεις ύποπτοι» από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Την ταινία «Συνήθεις ύποπτοι» θα προβάλει αύριο Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Ύστερα από ένα μακελειό στην προβλήτα του Λιμανιού του Λος Άντζελες, ο μόνος επιζών μικρολωποδύτης Ρότζερ “Βέρμπαλ” Κιντ συλλαμβάνεται και ανακρίνεται από την Αστυνομία. Εκεί εξηγεί πώς η συμμορία του βρέθηκε εκεί, αλλά και την εμπλοκή του μεγάλου αρχηγού του υπόκοσμου Κάιζερ Σόζε.

Μέσα από ένα από τα πιο έξυπνα σενάρια που παρουσιάστηκαν στον κινηματογράφο τα τελευταία χρόνια, του συγγραφέα Κρίστοφερ Μαγκουάιρ, ο άγνωστος τότε σκηνοθέτης Μπράιαν Σίνγκερ κατάφερε να στήσει ένα αξέχαστο παιχνίδι μυαλού με το θεατή. Το σασπένς, οι ανατροπές, οι ανεκπλήρωτες προσδοκίες και η δράση βρίσκονται και εδώ όπως και σε κάθε αστυνομικό θρίλερ. Αυτό όμως που καθηλώνει είναι ο τρόπος που κατευθύνει τη σκέψη μας το σενάριο.

Η ταινία αποτέλεσε την αποκάλυψη του Φεστιβάλ του Σάντανς και έβαλε τον Κέβιν Σπέισι στο κάδρο της υποκριτικής. Του χάρισε δε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου, ενώ και ο Μαγκουάιρ βραβεύτηκε με το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου. Το Writers Guild of America κατέταξε το σενάριο της ταινίας 35ο ανάμεσα στα καλύτερα σενάρια όλων των εποχών.

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Συνήθεις ύποπτοι  – The Usual Suspects

Crime, Mystery, Thriller | K-15 | 1995| USA| 106΄

Σκηνοθεσία: Bryan Singer

Παίζουν: Kevin Spacey, Gabriel Byrne, Chazz Palminteri

21:30 | αμφ. «Θοδ. Αγγελόπουλος», Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας | Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18