Σχεδόν 600.000 ευρώ η βοήθεια σε έχοντες ανάγκη από τη Μητρόπολη Τριφυλίας & Ολυμπίας!

Σχεδόν 600.000 ευρώ  η βοήθεια σε έχοντες ανάγκη από τη Μητρόπολη Τριφυλίας & Ολυμπίας!

Το έργο αγάπης, αλληλεγγύης και κοινωνικής βοήθειας της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας, το οποίο σε αριθμούς αγγίζει τα 600.000 ευρώ ως βοήθεια σε έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας, παρουσιάστηκε στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Φιλοπτώχου Ταμείου της Μητροπόλεως την Κυριακή το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Κανελλάκης» στην Κυπαρισσία!

Κατά την εκδήλωση τιμήθηκε η εταιρεία “Lidl Hellas” και το κατάστημά της στην Κυπαρισσία, καθώς εδώ και χρόνια καθημερινά συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης, υγιεινής και τρόφιμα, προσφέροντάς τα στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλεως.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ., Περικλής Μαντάς, ενώ απούσα ήταν η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, με παριστάμενο μόνο το δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Γιάννη Μερκούρη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων να ψάλλουν ύμνους και να ερμηνεύουν τραγούδια. Στη συνέχεια ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ευλόγησε τη βασιλοπίτα και έκοψε κομμάτια, μεταξύ άλλων, για το μεγάλο ευεργέτη της Μητροπόλεως που κάθε χρόνο προσφέρει στο Γ.Φ.Τ. και κατά το προηγούμενο έτος προσέφερε 28.000 μερίδες έτοιμου φαγητού, που αντιστοιχεί σε 280.000 ευρώ, Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, τη “ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ” Ελλήνων Εφοπλιστών, που προσφέρουν για τη νέα χρονιά δέματα με είδη πρώτης ανάγκης, την εταιρεία “Lidl Hellas” και το κατάστημά  της στην Κυπαρισσία, που εκπροσωπήθηκαν από τις κυρίες Ευγενία Χόνδρου και Ιουλία Κορμά, τον παριστάμενο βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ., Περικλή Μαντά, τον Ιερό Κλήρο (το κομμάτι προσέφερε στον πατέρα Βασίλειο Σπάλα, ο οποίος είναι ο αρχαιότερος εκ των ιερέων), τα παιδιά του Κατηχητικού, το Φιλόπτωχο Ταμείο και τον ταμία – ιερέα Δημήτριο Καραΐσκο, για όλους τους φιλάνθρωπους, αλλά και τους φτωχούς, καθώς και ονομαστικά για τους παριστάμενους δημοσιογράφους, τους συναδέλφους Γιάννη Μποζίκα και Κώστα Μπούρα και το γράφοντα (να σημειωθεί πως μου έτυχε και το φλουρί και έλαβα από το μητροπολίτη ως δώρο μια εικόνα της Παναγίας).

Αναλυτική παρουσίαση του έργου του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου έκανε ο ταμίας – ιερέας Δημήτριος Καραΐσκος αναφέροντας: «Σημαντική ήταν η προσφορά του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου και της ΤΕΜΕΣ για το 2019 με 28.000 μερίδες έτοιμου φαγητού, της υπεραγοράς “ΑΒ Βασιλόπουλος” με 690 κιλά κρέας, της αλυσίδας s/m “Lidl Hellas” με καθημερινή προσφορά σε τρόφιμα και της “ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ” Ελλήνων Εφοπλιστών με 2.736 κιβώτια βοήθειας».

Η όλη διακονία ως προς τα έσοδα και τα έξοδα, όπως ανέφερε, ο πατέρας Δημήτριος, έχει ως εξής: Εκ της περυσινής εορτής 1.100 ευρώ, εξ ενοικίου 6.500 ευρώ, εκ τρίτων αδελφών 16.990 ευρώ, εκ των ιερών ναών 22.720 ευρώ. Σύνολο 47.310 ευρώ. Έξοδα: Εις γενικής διαφόρων βοήθειαν 19.022 ευρώ, εις ενοίκια απόρων φοιτητών 4.300 ευρώ, εις φάρμακα απόρων 1.000 ευρώ περίπου, εις ΔΕΗ για ρεύμα απόρων 1.133 ευρώ, εις επισκευήν 11.963 ευρώ, εις τη μικρή Αλεξία 1.000 ευρώ, εις διάφορα τρόφιμα περίπου 280.000 ευρώ και επίσης 273.600 ευρώ».

Μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας αναφέρθηκε στον οικονομικό έλεγχο που ζήτησε ο ίδιος το 2017 και πλέον η Μητρόπολη κατατάσσεται πρώτη εις τη διαφάνεια των οικονομικών της! Στην εκπρόσωπο της τιμώμενης εταιρείας “Lidl Hellas”, Ευγενία Χονδρού, χάρισε μια εικόνα του προστάτη και πολιούχου της Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας, Αγίου Χαραλάμπους! Η κα Χονδρού συγκινημένη, αφού ευχαρίστησε για την τιμή, σημείωσε ότι αυτό που προσφέρει το κατάστημα είναι το λιγότερο στις δύσκολες εποχές που διανύουμε και εξήρε τη συνεργασία με τη Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με ευχές του μητροπολίτη για το 2020 «να είναι περισσότεροι οι φιλάνθρωποι και λιγότεροι οι πτωχοί» και η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από κάθε άλλη προηγούμενη, χαρίζοντας ο Άγιος Θεός σε όλους υγεία σωματική και ψυχική!

Του Ηλία Γιαννόπουλου