Ακόμα μία απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης


Απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης κατήγγειλε στο «Θ» ότι συνέβη το Σάββατο το μεσημέρι στην Κυπαρισσία κάτοικος της πόλης.
Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, η οποία επικοινώνησε μαζί μας για να γίνει γνωστό το συμβάν και να μην πέσουν θύματα κάτοικοι της περιοχής, κατά τις 2.00 το μεσημέρι χτύπησε το σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού της οικογένειάς της και το σήκωσε η μητέρα της. Η ίδια απουσίαζε από το πρωί. Όπως της είπε η μητέρα της αργότερα, ήταν μια γυναίκα, υποδυόμενη ότι έκλαιγε, χωρίς να μιλάει αρχικά. «Μαμά, βοήθεια, πεθαίνω, πονάω πολύ, θα πεθάνω…» ψέλλισε εν συνεχεία και η γυναίκα ρώτησε «ποιος είναι;». Τότε η γυναικεία φωνή στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ανέφερε το όνομα της κόρης της. «Πάρε το γιατρό» της είπε και έδωσε έναν άνδρα που μιλούσε σπαστά ελληνικά. Αυτός ισχυρίστηκε ότι είναι Γερμανός γιατρός και ότι «η κόρη σου είναι εδώ στο Κρατικό. Έχει σπάσει το πόδι σε τρία σημεία. Δεν παίρνει γύψο. Πρέπει να μπει εκτάκτως χειρουργείο…».
Ενόσω γινόταν αυτή η συνομιλία ο σύζυγος της γυναίκας, που ήταν εκείνη την ώρα στο σπίτι, μίλησε και τον άκουσε ο άνδρας που ισχυριζόταν ότι είναι γιατρός, λέγοντας «τι κάνει ο άντρας σου εκεί;». Η γυναίκα απάντησε ότι «ετοιμαζόμαστε να πάμε στο νοσοκομείο» και αμέσως τερματίστηκε η κλήση, με τον άγνωστο να κλείνει το τηλέφωνο.