Αναφορά στη Βουλή του Αλέξη Χαρίτση για τη λειτουργία των ΕΛΤΑ Κορώνης


Κοινοβουλευτική αναφορά στη Βουλή προς τον υπουργό Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, για το σοβαρότατο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη λειτουργία του καταστήματος των ΕΛΤΑ Κορώνης, μετά και την επιστολή που έστειλε για το συγκεκριμένο θέμα ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας.
Όπως επισημαίνει: «Το Κατάστημα ΕΛΤΑ Κορώνης, το οποίο εξυπηρετεί τουλάχιστον 10.000 μόνιμους κατοίκους 30 τοπικών κοινοτήτων – αριθμός που τριπλασιάζεται κατά τη θερινή περίοδο- βρίσκεται πρακτικά εκτός λειτουργίας λόγω συνταξιοδότησης του προϊσταμένου και δύο υπαλλήλων του. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής λόγω των μεγάλου φάσματος παροχής υπηρεσιών που προσέφερε.
Αξίζει να επισημανθεί ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα Ταχυδρομικά Καταστήματα των ΕΛΤΑ σε Μελιγαλά και Φιλιατρά και άλλα καταστήματα στο Νομό Μεσσηνίας. Η εικόνα αυτή ελπίζουμε να μην είναι προάγγελος για κλείσιμο καταστημάτων, όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα σε αρκετές πόλεις της επαρχίας, αλλά και στην πρωτεύουσα (π.χ. Καισαριανή).
Αναμένουμε την απάντηση του υπουργείου στην επιτακτική πλέον ανάγκη στελέχωσης των Ταχυδρομικών Καταστημάτων που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα λειτουργίας, για να σταματήσει η ταλαιπωρία των κατοίκων των περιοχών αυτών, οι οποίοι αναγκάζονται να πραγματοποιούν μετακινήσεις πολλών χιλιομέτρων προς άλλα καταστήματα, με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, για τις συναλλαγές τους».