Ενδιαφέρον ιδιωτών για φυσικό αέριο στην Καλαμάτα


Συνάντηση του Περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον Κ. Χατζηδάκη
 
Το θέμα της μεταλιγνιτικής εποχής στην περιοχή της Μεγαλόπολης αποτέλεσε ένα από τα κύρια ζητήματα τα οποία ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, συζήτησε κατά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα προχθές με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.
Στη συγκεκριμένη, υπό τον υπουργό, σύσκεψη, στην οποία μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γεράσιμος Θωμάς, ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, εξετάστηκαν διεξοδικά το master plan για τη Μεγαλόπολη, οι πόροι για την υποστήριξη της περιοχής και η διαχείρισή τους.
Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων χθες, μετά τις συναντήσεις και τις επαφές που είχε στην Αθήνα, ο κ. Νίκας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα arcadia portal, αναφέρθηκε στην αδικαιολόγητη, όπως είπε, καθυστέρηση του έργου του φυσικού αερίου στην Περιφέρειά μας, καθώς είναι η μοναδική η οποία δεν απολαμβάνει των πλεονεκτημάτων αυτής της πηγής ενέργειας.
Μάλιστα, χαρακτήρισε παρήγορο το γεγονός ότι ιδιώτες ενδιαφέρονται για το φυσικό αέριο, για την Τρίπολη και την Καλαμάτα, όχι όμως και για τη Σπάρτη. «Κάνω αγώνα δρόμου. Είναι κρίμα να λειτουργεί η μονάδα της Μεγαλόπολης και να μην υπάρχουν δίκτυα, ώστε να έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα. Καθυστερήσαμε, αλλά ο υπουργός εξέφρασε τη βούληση για τη διάθεση ποσού 20 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ.
Είμαστε η μόνη Περιφέρεια που έχουμε μείνει έξω, και πρέπει να κινηθούμε άμεσα, διότι είναι αμφίβολο αν ως τις 31/12/2023 θα μπορέσουμε να απορροφήσουμε αυτά τα χρήματα. Υπάρχει ιδιωτικό ενδιαφέρον και αυτό είναι το μόνο παρήγορο, για την Τρίπολη και την Καλαμάτα», υπογράμμισε ο κ. Νίκας.