Καλαμάτα- Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» αγκάλιασαν την πρόκριση, οι «μελανόλευκοι» έδειξαν ότι μπορούν…


Με 0-2 ηττήθηκε η Καλαμάτα στο σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, που διεξήχθη στο Στάδιο της Παραλίας, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Παρά το αποτέλεσμα που ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, το μεσσηνιακό συγκρότημα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και στάθηκε επάξια απέναντι σε έναν προβεβλημένο αντίπαλο που -παρ’ ότι στηρίχθηκε σε παίκτες χωρίς πολύ χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ- δεν παύει να είναι ο μεγάλος Ολυμπιακός και σε κάθε περίπτωση δύο κατηγορίες πιο ψηλά από τους «μελανόλευκους». Οι δύο ομάδες «αποζημίωσαν» και από αγωνιστικής πλευράς τους πολυάριθμους φιλάθλους και οπαδούς που γέμισαν και τις δύο κερκίδες στο Στάδιο της Παραλίας και υπολογίζονται σε 4,5-5 χιλιάδες.
Οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν να προηγηθούν με ένα πανέμορφο όσο και δύσκολο γκολ που σημείωσε μόλις στο 6ο λεπτό ο Ραντζέλοβιτς, με αριστερό γυριστό σουτ από πλάγια δεξιά που κατέληξε χαμηλά στην απέναντι γωνία του Στεφανάκου. Στις αρχές του β’ ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 52’ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με προβολή στο δεύτερο δοκάρι αξιοποίησε ιδανικά την παράλληλη μπαλιά του Λοβέρα για να «γράψει» το τελικό 0-2. Δοκάρι είχε στο 68’ ο Γκερέρο, φτάνοντας κοντά σε ένα τρίτο «ερυθρόλευκο» γκολ. Εκτός από την αγωνιστικότητά της, ιδιαίτερα στο α’ ημίχρονο, η ομάδα της Καλαμάτας είχε και τις δικές της καλές επιθετικές στιγμές και θα μπορούσε να σκοράρει σε μια από τις ευκαιρίες που δημιούργησε με τους Ράκιτς (36’), Νατσιόπουλο (47’), Αλεξόπουλο-Ηλιόπουλο (90’+4’).
Με το 0-2 ο Ολυμπιακός βρίσκεται ήδη με το ένα πόδι στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, κάνοντας τυπική διαδικασία το ματς της 2ης αγωνιστικής της 6ης φάσης που θα γίνει στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» στις 15/1 (7.30 μ.μ.).
Η Καλαμάτα έχει ήδη κάνει την υπέρβασή της στον θεσμό, έχοντας αποκλείσει τη Λάρισα και τον Καραϊσκάκη Άρτας και φτάνοντας μέχρι τη φάση των «16». Όλοι στο «μελανόλευκο στρατόπεδο» ελπίζουν ότι η διάκριση αυτή και η σημερινή εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό μπορούν να δώσουν ψυχολογική και αγωνιστική ώθηση στο πρωτάθλημα της Football League και τη «μάχη» παραμονής, που περιλαμβάνει ως επόμενη δοκιμασία, το ματς της 15ης αγωνιστικής την Κυριακή στη Ρόδο κόντρα στον Ιάλυσο.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Κωνσταντινόπουλος, Τριποτσέρης, Χριστοφιλέας,Τόλι, Μπάμπης, Οσμάναγκιτς (63’ Ζαχαρόπουλος) , Στεργίδης, Ηλιόπουλος, Νατσιόπουλος (71’ Αλεξόπουλος), Ράκιτς (65’ Κουϊρουκίδης)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν, Γκασπάρ, Σισέ, Μεριά, Παπαδόπουλος (64’ Μάρκοβιτς), Κούτρης, Μπενζιά (79’ Μπέλιτς), Ραντζέλοβιτς, Χριστοδουλόπουλος (72’ Ξενιτίδης), Λοβέρα, Γκερέρο.
-Πριν την έναρξη του αγώνα από τον διαιτητή κ. Κατσικογιάννης (Ηπείρου) κράτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παλιού τερματοφύλακα της Μαύρης Θύελλας, Ηλία Λαγογιάννη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 69 ετών.
-Ιδιαίτερα ισχυρή ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων εντός και εκτός γηπέδου και όλα κύλησαν ομαλά.
-Στα δημοσιογραφικά θεωρεία είχε στήσει την βιντεοκάμερα η ομάδα αναλυτών του Ολυμπιακού, βασικό στέλεχος της οποίας αποτελεί ο Καλαματιανός Ιωσήφ Λουκάς, ο οποίος έχει «υπηρετήσει» στο παρελθόν στο προπονητικό τιμ της Μαύρης Θύελλας.