Όχι στο μιθριδατισμό και ο λαός στην εξίσωση των ελληνοτουρκικών


Η Σύνοδος των ηγετών της Ε.Ε.  καταδίκασε τη Συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης αλλά δεν τόλμησε να επιβάλλει  κυρώσεις στην Τουρκία… Στη συνέχεια ο Βούλγαρος πρωθυπουργός κ. Μπορίσοφ μας παράγγειλε να τα βρούμε μόνοι μας με την  Τουρκία , επειδή η τελευταία βρίσκεται σε καίρια γεωοπολιτική θέση. Καμία έκπληξη και για τους Ευρωπαίους και τον Βούλγαρο. Όλοι καταδικάζουν φραστικά αλλά πρακτικά ουδείς ακουμπά το θέμα . 

Η Τουρκία, λοιπόν, αποθρασύνεται ολοένα και περισσότερο με αποτέλεσμα να προαναγγέλλει σεισμικές έρευνες νότια της Κρήτης μετά την Πρωτοχρονιά. Με δεδομένη μάλιστα την εκπεφρασμένη πολιτική της Αθήνας περί διπλωματικής λύσης και άλλα τέτοια φληναφήματα η κατάσταση φθάνει σύντομα στα άκρα. Και εδώ είναι το μέγα ζήτημα . Σε περίπτωση που η Άγκυρα προσπαθήσει να κάνει πράξη την απειλή της , η Αθήνα πως θα αντιδράσει ; Κατευναστικά ; Ζήτω που καήκαμε αν το πράξει. Αν και δεν είμαι «γεράκι» σε μια τέτοια απευκταία περίπτωση η αντίδραση είναι μια . Τους ρίχνεις στο δόξα πατρί και υιώ, όντας  ταυτόχρονα  έτοιμος να αποκρούσεις ένα plan b από την πλευρά τους που προβλέπει απόβαση ή αποβάσεις από βραχονησίδες ή νησιά του Αιγαίου έως και στον Έβρο . Μιλάμε για αποτροπή, όχι για πόλεμο.  Άλλωστε η ισχύς των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σήμερα  υπερέχει ποιοτικά των τουρκικών καθώς  διαθέτει στρατηγικά όπλα,  όπως τα υποβρύχια 214 τύπου «Παπανικολής» που αποτελούν τον τρίτο καλύτερο συμβατικό υποβρυχιακό στόλο στον πλανήτη , τους πυραύλους exocet και  scalp που φέρουν τα Μιράζ και μπορεί να  πλήξουν στόχους υψηλής επιχειρησιακής και πολιτικής αξίας, όπως είναι οι γέφυρες του Βοσπόρου, το στρατηγείο της 1ης Στρατιάς στην Κωνσταντινούπολη, οι ναύσταθμοι του Γκιολτσούκ, της Σμύρνης, του Ακσάζ και της Μερσίνας, τα αεροδρόμια του Εσχί Σεχίρ, σταθμοί έγκαιρης προειδοποίησης, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας…. Όπως επίσης 2 πυροβολαρχίες S – 300 με 12 εκτοξευτές και 96 βλήματα που έχουν ακτίνα εμπλοκής τα 150χιλιόμετρα. Από την Κρήτη, καλύπτουν το ίδιο το νησί αλλά και τα Δωδεκάνησα, ακόμα και την ανατολική δίοδο προς την Κύπρο. Τα δε συνοδευτικά ραντάρ μπορούν να παρακολουθούν μέρος των παραλίων της Μικράς Ασίας.  Δεν είναι αδύναμη η Ελλάδα έναντι της Τουρκίας  τούτη τη στιγμή. Αδύναμη προσπαθούν να μας την πλασάρουν οι έχοντες συμφέροντα ένθεν , κακείθεν και φυσικά οι Αμερικανοί. 

 Όλα αυτά τα οπλικά συστήματά τα έχουμε  προμηθευτεί για αποτροπή τέτοιων καταστάσεων και τα έχει πληρώσει πανάκριβα ο ελληνικός λαός. Si vis pacem parat bellum έλεγαν οι Ρωμαίοι. Αν θες ειρήνη, ετοιμάσου για πόλεμο. Οπότε,  όλα αυτά τα συστήματα δεν είναι  μουσειακού περιεχομένου αλλά προς χρήση την κατάλληλη στιγμή. Δεν είμαι αιθεροβάμων να πιστεύω πως αν εμπλακούμε σε μια τέτοια κατάσταση τα πράγματα θα είναι εύκολα . Τουναντίον. Αλλά ο τσαμπουκάς των Τούρκων πρέπει να κοπεί εν χρω. Και με ανακοινώσεις και υποχωρήσεις δεν κόβεται. Μόνοι μας είμαστε,  όπως έχει πει ο ναύαρχος Αποστολάκης,  και μόνοι μας θα προσπαθήσουμε να  τα βγάλουμε πέρα. 

Εδώ θα πω , ότι το μιθριδατισμό ,  που προσπαθεί να επιβάλλει στον ελληνικό λαό το πολιτικό μας σύστημα αντάμα με  το επιχειρηματικό και μιντιακό κατεστημένο, να τον εθίσει δηλαδή, αργά αλλά σταθερά, στην ιδέα της παραχώρησης και συνεκμετάλλευσης εθνικής κυριαρχίας οφείλει να αποτρέψει εδώ και τώρα ο ελληνικός λαός,  ο  οποίος  επιβάλλεται να μπει στην εξίσωση των τεκταινομένων . Εκείνοι που έβγαιναν  στο Σύνταγμα για το ΟΧΙ στους Ευρωπαίους το καλοκαίρι του 2015 και οι  Μακεδονομάχοι  των συλλαλητηρίων  για το όνομα των Σκοπίων που βρίσκονται τώρα ;   Πρέπει να εμφανιστούν αυθορμήτως και όχι υποκινούμενοι όπως κάποτε , πότε από δω και πότε από κει και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους  πιέζοντας τους πολιτικούς μας να υπερασπίσουν την πατρίδα. Απαιτείται εθνική ομοψυχία. Για όποιον δεν έχει καταλάβει πρέπει να βγούμε τώρα όλοι στους δρόμους και να δημιουργηθεί κίνημα κατά των εξελίξεων και αποφάσεων που βρίσκονται όχι ante portas, αλλά έχουν μπει μέσα για τα καλά . Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση του 21ου αιώνα.

Από την άλλη η ελληνική ιστορία είναι γεμάτη από Εφιάλτες, Πήλιους Γούσηδες, Νενέκους,  κλπ. Ο λαός πρέπει να τους σταματήσει. Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Να πέσουν στον Καιάδα της περιφρόνησης και της απαξίωσης , Κοτζιάδες, Κατρούγκαλοι, Σημίτηδες, Ντόκοι, Ντόρες, παπαγάλοι δημοσιογράφοι,  οι οποίοι τη στιγμή που η Ελλάδα είναι στα γόνατα την υπονομεύουν έτι περισσότερο με δηλώσεις και ρεπορτάζ φόβου που κλείνουν το μάτι στους απέναντι ότι τους παίρνει. Άλλωστε, όλο αυτό το σύστημα παρέα με το επιχειρηματικό θα ζήσει εκτός Ελλάδας σε περίπτωση εθνική ήττας. Έχουν κάνει ήδη τα κουμάντα τους με περιουσιακά στοιχεία και χρήματα στο εξωτερικό. Ο λαός θα υποστεί ταπείνωση και εξαθλίωση. Αυτοί δεν έχουν ανάγκη. 

Και κάτι τελευταίο. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος που δήλωσε ότι «το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν φεύγει από το βάρος και την ευθύνη, αλλά έρχεται και αναλαμβάνει επιπλέον βάρος και όποια ευθύνη χρειαστεί προκειμένου να προασπίσει την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων αλλά και την εσωτερική ασφάλεια», να αφήσει στην άκρη αυτές τις φασίζουσες νοοτροπίες. Για την εσωτερική ασφάλεια υπάρχει η Αστυνομία. Το στράτευμα είναι για την υπεράσπιση της πατρίδας και μόνο.