Ανοιχτή επιστολή δημάρχου Πύλου-Νέστορος για τη λειτουργία των ΕΛΤΑ Κορώνης

Ανοιχτή επιστολή δημάρχου Πύλου-Νέστορος για τη λειτουργία των ΕΛΤΑ Κορώνης

Ενέργειες με στόχο την σωστή λειτουργία του Ταχυδρομικού Καταστήματος στην Κορώνη πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, έπειτα από διαμαρτυρίες πολιτών για καθυστέρηση στην εξυπηρέτησή τους.
Με ανοιχτή επιστολή του προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Κυριάκο Πιερρακάκη, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, γνωστοποιεί τη σημερινή κατάσταση και αιτείται της ικανοποίησης των ταχυδρομικών αναγκών της περιοχής.
Αναλυτικά η επιστολή προς τον υπουργό έχει ως εξής:
Αξιότιμε κύριε υπουργέ, με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας αναφέρω πως το Ταχυδρομικό Κατάστημα της Κορώνης, μετά τη συνταξιοδότηση δύο υπαλλήλων του από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, υπολειτουργεί. Το πρόβλημα έχει οξυνθεί με τη συνταξιοδότηση του προϊσταμένου, γεγονός που πλέον καθιστά τις συναλλαγές στο εν λόγω κατάστημα αδύνατες, προκαλώντας τρομερή αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που αυτό εξυπηρετεί.
Το Ταχυδρομικό Κατάστημα της Κορώνης λειτουργεί επί πολλά έτη, με συνεχή ροή πελατών και δεν επιβαρύνονται οι κάτοικοι με έξοδα και χρόνο μετακίνησης προς άλλα ταχυδρομεία. Εξυπηρετεί περί τις τριάντα (30) Κοινότητες στο σύνολο του Δήμου Πύλου – Νέστορος αλλά και του Δήμου Μεσσήνης, οι οποίες έχουν σταθερό πληθυσμό περίπου 10.000 μόνιμων κατοίκων τους χειμερινούς μήνες. Κατά την τουριστική περίοδο, από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο, ο πληθυσμός αυτός τριπλασιάζεται τουλάχιστον.
Σύμφωνα με το Ν. 4053/2012 “Περί Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Άλλες Διατάξεις”, τα ΕΛΤΑ είναι ο φορέας παροχής καθολικής υπηρεσίας και αναλαμβάνουν την υποχρέωση παροχής καθολικής υπηρεσίας έως την 31η  Δεκεμβρίου του 2028. Το Ταχυδρομικό Κατάστημα της Κορώνης, λόγω της απομακρυσμένης γεωγραφικής του θέσης, είναι η μοναδική λύση εξυπηρέτησης ενός ευρέος φάσματος παροχής υπηρεσιών για τους κατοίκους της υπαίθρου.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω ιδιαίτερα γεωγραφικά και δημογραφικά κριτήρια, θεωρούμε άμεση και επιτακτική την ανάγκη αντικατάστασης των συνταξιοδοτηθέντων υπαλλήλων για την πλήρη στελέχωση του Ταχυδρομικού Καταστήματος της Κορώνης, προκειμένου για την εύρυθμη λειτουργία του, τη διατήρηση του απαιτούμενου επιπέδου παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και την εκπλήρωση των σκοπών του.
Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την ικανοποίηση των ταχυδρομικών αναγκών της περιοχής».