Στο έλεος… της παραβατικότητας η Μικρομάνη

Στο έλεος…  της παραβατικότητας η Μικρομάνη

Έντονη ανησυχία για τα φαινόμενα παραβατικότητας στη Μικρομάνη

Την έντονη ανησυχία του για τα καθημερινά πλέον περιστατικά παραβατικότητας που πλήττουν κατοίκους της περιοχής εξέφρασε, μιλώντας στο «Θ», ο πρόεδρος της Μικρομάνης, Χάρης Κουτσουρόπουλος.

Όπως σημείωσε, τα πράγματα έχουν χειροτερέψει από τότε που καταργήθηκε (από την προηγούμενη κυβέρνηση) το Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας και έχει μειωθεί δραματικά πλέον η παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή.

Έκαψαν το αυτοκίνητο

Κατά το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, λοιπόν, και συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Κυριακής, άγνωστοι έσπασαν το τζάμι αγροτικού αυτοκινήτου και επιχείρησαν να το πάρουν, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να το βάλουν μπροστά. Στη συνέχεια, όμως, διέρρηξαν επαγγελματικό φορτηγάκι, το οποίο κατάφεραν να βάλουν μπροστά και να το πάρουν μαζί με τα εργαλεία που είχε ο ιδιοκτήτης. Το πρωί δε της Κυριακής το βανάκι βρέθηκε ολοσχερώς καμένο στην περιοχή της «Μπιρμπίτα».

Επίσης, άγνωστοι επιχείρησαν να ανοίξουν κατάστημα στην περιοχή του Άρι.

Τρομοκρατημένοι κάτοικοι

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσουρόπουλο, η παραβατικότητα στην ευρύτερη περιοχή «έχει πάρει καθημερινές διαστάσεις» και ο κόσμος είτε φοβάται να καταγγείλει όλα τα περιστατικά είτε δεν το κάνει γιατί δε θέλει να ταλαιπωρείται από την όλη διαδικασία και να μην υπάρχει κανένα αποτέλεσμα.

Παρατήρησε δε ότι μπορεί για κάποιους να μη θεωρείται σοβαρή εγκληματικότητα η κλοπή κάποιων αγροτικών πραγμάτων ή μερικών πτηνών κι άλλων οικόσιτων ζώων, όμως για την οικιακή οικονομία μιας οικογένειας που προσπαθεί να ανταποκριθεί στα μεγάλα προβλήματα της κρίσης είναι θέμα επιβίωσης.

«Δεν υπάρχει αστυνόμευση και ζητάω να υπάρξει έντονη παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή μας, έστω για την αποτροπή, όσο το δυνατόν, τέτοιων περιστατικών. Από τότε που με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης έκλεισε το Τμήμα Περιφερείας, η μικροεγκληματικότητα στην περιοχή έχει αυξηθεί. Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος και πολλές περιπτώσεις ούτε που τις καταγγέλλει πλέον» κατέληξε ο κ. Κουτσουρόπουλος.

Της Βίκυς Βετουλάκη