Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας: Απολογισμός του 2019 με ανησυχία για την υπογεννητικότητα

Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας: Απολογισμός του 2019 με ανησυχία για την υπογεννητικότητα

Σε ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς που φεύγει προέβη σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Μεσσηνίας, Χρήστος Κορομηλάς. Παράλληλα, εξέφρασε τους προβληματισμούς του για το ζήτημα της υπογεννητικότητας, «ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί τη χώρα».
Ειδικότερα, ο κ. Κορομηλάς ανέφερε ότι κατά το 2019 ο Σύλλογος πραγματοποίησε πολλές δράσεις, με τις εκδηλώσεις του να ξεπερνούν τις 20. Δοθείσης, δε, της ευκαιρίας ευχαρίστησε τις Μητροπόλεις και τους Δήμους που βοήθησαν τους τριτέκνους της Μεσσηνίας, όταν χρειάστηκε, καθώς και τη νέα Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου.
Επίσης, κάλεσε τα μέλη του Συλλόγου που δικαιούνται έκπτωσης σε τέλη να κάνουν την αντίστοιχη αίτηση στους Δήμους που ανήκουν.
Πέραν των εκδηλώσεων, ο κ. Κορομηλάς ανέφερε ότι συνεχίστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Συλλόγου, που βοήθησε 80 οικογένειες, όπως και το κοινωνικό φροντιστήριο. Σημαντικό, κατά τον ίδιο, είναι ότι φέτος συναντήθηκαν οι Σύλλογοι Τριτέκνων της Πελοποννήσου. Πλέον κινούνται όλοι μαζί, με κορυφαία συνάντηση αυτή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος τους ανέφερε πως θα βοηθήσει στην επίλυση των ζητημάτων τους.
Όσο για τη νέα κυβέρνηση, ο κ. Κορομηλάς επισήμανε ότι δείχνει θετικά στοιχεία, καθώς βοηθά οικονομικά τις οικογένειες δίδοντας κίνητρα για να αποκτήσουν παιδιά και όχι με φιλοδωρήματα όπως γινόταν στο παρελθόν.
Τέλος, ο πρόεδρος των τριτέκνων σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει δημογραφική πολιτική, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 2050 η χώρα μας θα έχει μειωθεί στους 8.000.000 Έλληνες και, μάλιστα, οι 2.800.000 από αυτούς θα είναι άνω των 65 ετών, κάτι που θα έχει συνέπειες σε πολλούς τομείς. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να υπάρξει αύξηση των γεννήσεων, όπως και να επιστρέψουν οι νέοι που έχουν φύγει στο εξωτερικό.
 
Βασιλόπιτα
Όσο για τη βασιλόπιτα του Συλλόγου, είπε ότι αυτή θα κοπεί στις 2 Ιανουαρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Galaxy και η είσοδος θα κοστίζει 3 ευρώ. Παράλληλα, κυκλοφόρησε το ημερολόγιο του Συλλόγου, που προσφέρεται δωρεάν στα μέλη του.
Π.Μπ.