Συνεχίζονται για έναν ακόμα χρόνο οι μετρήσεις ακτινοβολίας στην Καλαμάτα

Συνεχίζονται για έναν ακόμα  χρόνο οι μετρήσεις ακτινοβολίας στην Καλαμάτα

Η συζήτηση του θέματος «Έγκριση παράτασης ισχύος του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) και του Δήμου Καλαμάτας για τη λειτουργία ενός κινητού σταθμού μέτρησης του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων (ΕΠΗΠ)», στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ήταν αφορμή για κάποιους να ανακινήσουν τη λειτουργία του πιλοτικού προγράμματος 5G στην Καλαμάτα. Και μάλιστα, με ένα τρόπο που έμοιαζε περισσότερο με λοιδορία σε όσους είχαν ψηφίσει σε προηγούμενη συνεδρίαση κατά της συνέχισης του πιλοτικού προγράμματος.
Λες και κάθε πολιτικό πρόσωπο που εκπροσωπεί τους πολίτες της χώρας δεν οφείλει να επιδιώκει την έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωσή του επί των βιολογικών επιπτώσεων της (μη ιονίζουσας) Η/Μ ακτινοβολίας, προκειμένου να μπορεί να παίρνει υπεύθυνη θέση για τις συγκεκριμένες επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, στις οποίες εκτίθενται εν αγνοία τους οι γενιές του σήμερα αλλά και του αύριο, πάντα στο πλαίσιο της Αρχής της Προφύλαξης.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, στη χθεσινή συνεδρίαση οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης απέδειξαν ότι δεν ανησυχούν ούτε για την αναπαραγωγική δυνατότητα των δημοτικών τους συμβούλων ούτε “πάσχουν” από τεχνοφοβία. Ψήφισαν ομόφωνα τη συνέχιση του προγράμματος για ένα χρόνο ακόμα, αν και η Δημοτική Αρχή δεν είχε φροντίσει να υπάρχει εισήγηση επί του θέματος!
Έθεσαν, βέβαια, κάποια βασικά ζητήματα στα οποία απάντησε και υιοθέτησε τη φιλοσοφία τους η Δημοτική Αρχή. Το βασικότερο είναι να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στα αποτελέσματα των μετρήσεων της κινητής μονάδας, τα οποία θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, εκτός του ότι συνηγόρησε στις αιτιάσεις των δημοτικών παρατάξεων, ξεκαθάρισε ότι η συνέχιση της λειτουργίας για έναν ακόμα χρόνο της κινητής μονάδας δεν έχει καμία σχέση με το πιλοτικό πρόγραμμα του 5G, αν και σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή διαφωνεί με την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Α.Π.  

Tags: