Αναβλήθηκε η δίκη των 27 αγροτών για τα αγροτικά μπλόκα του 2016

Αναβλήθηκε η δίκη των 27 αγροτών  για τα αγροτικά μπλόκα του 2016

Συμπαράσταση στα δικαστήρια από άλλους αγρότες

Για τον Οκτώβριο αναβλήθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η δίκη των 27 Μεσσήνιων αγροτών που κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών με σημαντική διάρκεια κατά συναυτουργία, κατά τη διάρκεια αγροτικών κινητοποιήσεων.

Οι αγρότες κατηγορούνται ότι τον Ιανουάριο του 2016 με συναπόφαση και με πρόθεση παρεμπόδισαν τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και συγκεκριμένα αυτοκινητόδρομου. Με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ απέκλεισαν αρχικά για μισή ώρα τους κόμβους στο αεροδρόμιο και του κλάδου σύνδεσης της απόληξης του νέου αυτοκινητόδρομου. Ακολούθως, και πάλι για μισή ώρα, έκλεισαν το νέο αυτοκινητόδρομο και από τις δύο κατευθύνσεις στο ύψος του σταθμού Διοδίων στα Αρφαρά, ενώ αμέσως μετά, και για δύο ώρες, τον κόμβο στο Ασπρόχωμα. Τέλος, κατηγορούνται ότι εναλλάξ έκλεισαν οδικούς κόμβους και το Φεβρουάριο.

Συμπαράσταση

Χθες, στα δικαστήρια, είχαν φτάσει για συμπαράσταση και αγρότες από διάφορα σημεία της Μεσσηνίας για συμπαράσταση στους κατηγορούμενους, ενώ σε ανακοίνωσή τους οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Μεσσήνης και Χανδρινού κατήγγειλαν τη δικαστική δίωξη σε βάρος των 27 αγροτών.

Στην ανακοίνωσή τους, η οποία αναρτήθηκε έξω από τα δικαστήρια, επίσης ανέφεραν: «Αναδεικνύεται ότι το κράτος δουλεύει μια χαρά και έχει συνέχεια όταν πρόκειται να καταστείλει τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Επί ΣΥΡΙΖΑ σχηματίστηκε η δικογραφία, επί Ν.Δ. δικαζόμαστε. Τους ενοχλεί ότι οι αγώνες μας είχαν κάποια αποτελέσματα.

Μετά το φιάσκο με την τιμή του λαδιού, αλλά και άλλων προϊόντων (γάλα, βρώσιμη ελιά), που οδηγούν τη μικρομεσαία αγροτιά στο ξεκλήρισμα, αλλά και την προκλητική στάση του υπουργού που αρνείται ακόμα και να συναντήσει αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, έρχεται η δικαστική δίωξη σε βάρος των 27 συναδέλφων. Επί της ουσίας στρέφεται ενάντια στο ίδιο το συνδικαλιστικό μας δικαίωμα, το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε για την επιβίωση των οικογενειών μας.

Και αυτή η κυβέρνηση μέσω της ποινικοποίησης του αγώνα μας επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους αγρότες. Αποδεικνύεται, για μια ακόμα φορά, ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ., προκειμένου να συνεχίσει ανεμπόδιστα την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της, δε διστάζει να διολισθαίνει γρήγορα και επικίνδυνα στον κατήφορο του αυταρχισμού και της καταστολής. Η βάρβαρη καταστολή σε βάρος των νησιωτών που αντιδρούν στην κατασκευή φυλακών για πρόσφυγες και μετανάστες, η αστυνομοκρατία για την κάλυψη της νοθείας στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, οι κουμπουροφόροι που περιφέρονται στα πανεπιστήμια, αλλά και η στάση που κράτησε η τοπική Αστυνομία στην τελευταία κινητοποίησή μας στην Καλαμάτα, φανερώνουν πως δεν πρόκειται για τυχαία γεγονότα αλλά για επίσημη κρατική πολιτική.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι μάταια και άδικα κοπιάζει να μας τρομοκρατήσει. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, η αγροτιά που μάχεται στα μπλόκα για την επιβίωσή της, δεν πρόκειται να φοβηθεί και να κάνει πίσω. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα, ακόμα πιο μαζικά, με πιο μεγάλο πείσμα, ακόμη πιο δυνατά κι αποφασιστικά, οργανωμένοι στο σύλλογό μας και συσπειρωμένοι στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων».

Της Βίκυς Βετουλάκη