Αντικατάσταση αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές του Πηδήματος στην Τ.Κ. Αρφαρών

Αντικατάσταση αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές του Πηδήματος στην Τ.Κ. Αρφαρών

Ένα σημαντικό έργο υπεγράφη από το δήμαρχο Καλαμάτας. Πρόκειται για το έργο, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και έχει ως αντικείμενο την αντικατάσταση του υπάρχοντος αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές του Πηδήματος στην Τοπική Κοινότητα Αρφαρών, καθώς και την αντικατάσταση 2 πεπαλαιωμένων αντλιών.

Ο υπάρχων αγωγός είναι παλιός και ανεπαρκής, γι’ αυτό και πρέπει να αντικατασταθεί. Στο αντλιοστάσιο θα εγκατασταθούν 2 υποβρύχιες αντλίες επιπλέον της υπάρχουσας, καθώς και γερανογέφυρα χειροκίνητη με παλάγκο – αλυσίδα, επίσης χειροκίνητο, ανυψωτικής ικανότητας ενός τόνου. Ακόμη, θα εγκατασταθούν νέες σωληνώσεις και υδραυλικά εξαρτήματα, καθώς και νέος ηλεκτρικός πίνακας και νέος πίνακας αυτοματισμού.

Ο νέος καταθλιπτικός αγωγός, συνολικού μήκους 3.200 μέτρων, θα κατασκευασθεί από σωλήνες πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς. Τα πρώτα 2.150 μέτρα θα είναι διαμέτρου Φ 225 και πίεσης 25 ατμοσφαιρών, ενώ τα υπόλοιπα 1.050 μέτρα θα είναι διαμέτρου Φ 200 και πίεσης 16 ατμοσφαιρών.

Στη δεξαμενή θα εγκατασταθεί διάταξη χλωρίωσης, με ένα δοχείο αποθήκευσης χλωρίου και δύο δοσομετρικές αντλίες.

Η υπογραφή της σύμβασης του έργου έγινε προχθές μεταξύ του δημάρχου και του νόμιμου εκπροσώπου της αναδόχου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.».