Βιολογικός Γαργαλιάνων: Κάνουν τώρα τα δύο που απέμεναν και δεν έκαναν πέντε μήνες

Βιολογικός Γαργαλιάνων: Κάνουν τώρα τα δύο που απέμεναν  και δεν έκαναν πέντε μήνες

Μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κυρίως τους δύο τελευταίους μήνες, με ανακοινώσεις από την αντιπολίτευση του Δήμου Τριφυλίας, παρεμβάσεις του βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ., Περικλή Μαντά, που ενδιαφέρεται πραγματικά, και τη δημοσιοποίηση ενημερωτικού σημειώματος της Τεχνικής Γραμματείας Λυμάτων – ΜΟΔ Α.Ε., όπως και τις επαφές του δημάρχου στην Αθήνα, αλλά και όλα όσα έχουν ειπωθεί σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για το πολύ σοβαρό ζήτημα του Βιολογικού Καθαρισμού Γαργαλιάνων, με το κλίμα στους Γαργαλιάνους να τείνει να γίνει πολύ βαρύ για τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και το χρόνο να περνά, κάνουν τώρα τα δύο που απέμεναν για να μην υπάρχει τίποτα το «μεμπτό», ούτε σε υποθετικό και θεωρητικό επίπεδο, για την υποβολή πρότασης και ένταξης του έργου στο Ε.Π. Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. για χρηματοδότηση! Στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Τριφυλίας το 8ο εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα ήταν η αγορά οικοπέδου για τη Μονάδα Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων, καθώς και τμημάτων γης από ιδιώτες για τη δουλεία διέλευσης των αγωγών του δικτύου του Βιολογικού Καθαρισμού. Η Ε.Ε.Λ. θα γίνει σε οικόπεδο συνολικής έκτασης περίπου 12 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 11 περίπου είναι δασική έκταση και απέμενε μόνο ένας χώρος, λιγότερο από 1 στρέμμα και συγκεκριμένα περί τα 815 τ.μ. Η Δημοτική Αρχή ήρθε σε επαφή με ιδιοκτήτη γης στη θέση Τσίκουζα Γαργαλιάνων, που θεωρείται τμήμα του χωραφιού του, ως το μοναδικό κατάλληλο, και συμφώνησαν να πουλήσει περί το 1 στρέμμα στη ΔΕΥΑΤ, για να καλυφθεί έτσι όλη η συνολική έκταση της Ε.Ε.Λ. 

Επίσης, έγιναν επαφές με ιδιοκτήτες χωραφιών από τα οποία θα διέλθουν οι αγωγοί του Βιολογικού Καθαρισμού και συμφώνησαν για τη χρήση δουλείας για τους αγωγούς. 

Ο κ. Λεβεντάκης ανέφερε ότι έχουν βρει και τα χρήματα που θα απαιτηθούν, ενώ ο κ. Ανδρινόπουλος είπε ότι υπάρχει δυνατότητα να πληρωθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν εκ νέου επαφές, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται διαδικασίες και για τη μελέτη του έργου. 

Προφανώς, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στους Γαργαλιάνους για το Βιολογικό Καθαρισμό ίσως να προγραμματιστεί για το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ή τη μεθεπόμενη…

Του Ηλία Γιαννόπουλου