Για παράβαση καθήκοντος καταδικάστηκε ο τέως δήμαρχος Πύλου-Νέστορος

Για παράβαση καθήκοντος καταδικάστηκε ο τέως δήμαρχος Πύλου-Νέστορος

Για παράβαση καθήκοντος και σε δεύτερο βαθμό καταδικάσθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο τέως δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με αναστολή.

Από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας είχε καταδικασθεί σε 6 μήνες φυλάκισης με αναστολή. Κατά της χθεσινής απόφασης ο κ. Καφαντάρης θα καταθέσει αναίρεση στον Άρειο Πάγο, όπως δήλωσε μιλώντας στο «Θ» ο συνήγορος υπεράσπισής του Χρ. Παναγιωτόπουλος.

Παράβαση καθήκοντος
Το δικαστήριο έκρινε τον κ. Καφαντάρη ένοχο ότι το 2013 ως δήμαρχος, κατά παράβαση καθήκοντος, προέβη στην έκδοση βεβαίωσης χρήσης γης και επέτρεψε τη χρήση κέντρου διασκεδάσεως – μπαρ εντός συγκεκριμένου οικοδομικού τετραγώνου του ρυμοτομικού σχεδίου της Πύλου.  

Από την πλευρά της υπεράσπισης, ο δικηγόρος κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η βεβαίωση που χορηγήθηκε από τον τότε δήμαρχο Πύλου – Νέστορος είναι απολύτως νόμιμη, διότι βασίζεται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του ’88 της Πύλου, το οποίο δεν έχει ανατραπεί από τα πολεοδομικά σχέδια που στη συνέχεια εκδόθηκαν, κατά εφαρμογή και υλοποίηση του ΓΠΣ.

Στον Άρειο Πάγο
«Μάλιστα, τον Αύγουστο του 2013 εκδόθηκε ερμηνευτικός νόμος που όριζε ρητά ότι έναντι των ειδικότερων ρυθμίσεων των πολεοδομικών σχεδίων κατισχύουν οι προβλέψεις του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου αναφορικά με τις οριζόμενες χρήσεις γης. Αυτό είναι ένα νομικό ζήτημα ερμηνείας και ισχύος του νόμου που μετά τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) απόφαση, εγώ υπερασπιστικά είμαι υποχρεωμένος να το θέσω και ενώπιον του Αρείου Πάγου, διότι πιστεύοντας απόλυτα στη νομιμότητα του περιεχομένου της εκδοθείσας βεβαίωσης χρήσης γης, λείπει καθοριστικό στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος για το οποίο σήμερα είχαμε την απόφαση αυτή», κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Της Βίκυς Βετουλάκη