Γκρουπ Μεσσηνίων που επιστρέφει από Νότια Ιταλία δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα

Γκρουπ Μεσσηνίων που επιστρέφει από Νότια  Ιταλία δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα

Οι Μεσσήνιοι ακυρώνουν εκδρομές ακόμα και για Θεσσαλονίκη

Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος και καθώς φαίνεται, είναι ο εύκολος δρόμος για τους περισσότερους σε κάθε περίοδο κρίσης. Έτσι κι αυτή τη φορά, με τον κορωνοϊό, που πλέον από χθες βρίσκεται και επίσημα στη χώρα μας, το πρώτο κύμα πανικού, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις από τους φορείς για ψυχραιμία, έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του.

Κατ’ αρχάς εδώ και 10 μέρες τουλάχιστον έχουν εξαφανισθεί πλήρως όλες οι μάσκες και από τα φαρμακεία της Μεσσηνίας, ενώ από χθες άρχισαν να εξαντλούνται και τα αντισηπτικά χεριών.

Στα ταξιδιωτικά γραφεία και της Μεσσηνίας οι ακυρώσεις εκδρομών, ιδιαίτερα για την Ιταλία, θεωρούνται πλέον δεδομένες, ιδιαίτερα αν αφορούν σχολεία, ενώ χθες ακυρώθηκε και σχολική εκδρομή από τη Μεσσηνία για τη Θεσσαλονίκη, μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος στη συμπρωτεύουσα.

Ωστόσο, 20 Μεσσήνιοι επιστρέφουν σήμερα από τη Νότια Ιταλία, όπου βρίσκονταν τις τελευταίες τέσσερις μέρες και, όπως μας είπε ο ταξιδιωτικός πράκτορας Βασίλης Τριγκιλίδας που τους συνοδεύει, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με το ταξίδι τους, ενώ η περιοχή της Νότιας Ιταλίας δεν έχει αλλάξει σε τίποτα στην καθημερινότητά της και δεν υπάρχει καθόλου πανικός.

Η εξάπλωση, πάντως, του ιού έχει αρχίσει ήδη να δημιουργεί προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία και την τουριστική βιομηχανία.

Επιστρέφουν Μεσσήνιοι από τη Νότια Ιταλία

Σε επικοινωνία που είχαμε χθες με τον κ. Τριγκιλίδα μάς ενημέρωσε πως από τις 22 Φεβρουαρίου με γκρουπ 20 ατόμων βρίσκεται στη Νότια Ιταλία και έχουν επισκεφθεί διάφορες πόλεις, όπως Φλωρεντία, Αλμπερομπέλλο και Μαρτινιάνο. Πουθενά δεν υπάρχει κλίμα πανικού. Χαρακτηριστικά ο κ. Τριγκιλίδας είπε: «Ούτε μάσκες ούτε πανικός. Η Νότια Ιταλία δεν έχει αλλάξει την καθημερινότητά της. Συμμετείχαμε σε αρκετά αποκριάτικα δρώμενα, όπου συμμετείχε πολύς κόσμος, και η ζωή εδώ συνεχίζεται κανονικά».

Από χθες οι 20 Μεσσήνιοι με τον κ. Τριγκιλίδα ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής.

«Οι Ιταλοί αντιμετωπίζουν την κατάσταση με πολύ ψυχραιμία. Το πρόβλημα υπάρχει στη Βόρεια Ιταλία και δεν έχει επηρεάσει σε τίποτα τη Νότια. Ένας επισκέπτης στο νότο της Ιταλίας δεν καταλαβαίνει τίποτα. Εδώ που είμαστε έχουμε συναντήσει σχολεία από τη Γαλλία και, μάλιστα, ανταλλάξαμε και απόψεις με τους εκπαιδευτικούς και δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Έχουμε περάσει εξαιρετικά. Δεν υπάρχει αυτός ο πανικός που νομίζουμε ότι υπάρχει. Μιλάω συνέχεια και με την ακτοπλοϊκή εταιρεία που συνεργάζομαι, για το αν υπάρχει κάποιο επιπλέον διαδικασία, και δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο», υπογράμμισε ο κ. Τριγκιλίδας.

Η μία ακύρωση μετά την άλλη

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες εκδρομές που οργανώνονται από το πρακτορείο του κ. Τριγκιλίδα, όπως μας ανέφερε ακυρώθηκαν δύο γκρουπ με σχολεία που είχαν προορισμό την Ιταλία και άλλο ένα γκρουπ που είχε προγραμματίσει ταξίδι για Μαρόκο μέσω ενδιάμεσου σταθμού της Ιταλίας.

«Το ερωτήματα που πρέπει να θέσουμε όλοι είναι γιατί αυτές οι καθυστερήσεις; Γιατί αυτός ο πανικός; Γιατί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας άργησε να κινητοποιηθεί; Γιατί οι κυβερνήσεις των κρατών άργησαν να αντιληφθούν το πρόβλημα και γιατί δεν είχε βρεθεί ακόμα το αντίδοτο φάρμακο;», κατέληξε ο κ. Τριγκιλίδας.

Ο κόσμος είναι αρκετά φοβισμένος και δεν κινείται ως προς το να προγραμματίσει εκδρομές, μας επισήμανε και ο ιδιοκτήτης του Katsiris travel, Δημήτρης Κατσίρης. Η κίνηση, σχολίασε, έχει παγώσει τελείως, ιδιαίτερα για εκδρομές προς Ιταλία, ενώ χθες το μεσημέρι, αμέσως μετά την ανακοίνωση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος στη Θεσσαλονίκη, ακυρώθηκε σχολική εκδρομή που είχε προγραμματισθεί από το πρακτορείο του για εκεί, θα ξεκινούσε την Τρίτη και θα διαρκούσε 4 μέρες.

Της Βίκυς Βετουλάκη