Δ.Σ. Τριφυλίας: Χωρίς θέμα για το Βιολογικό Γαργαλιάνων συνεδριάζει την Παρασκευή

Δ.Σ. Τριφυλίας: Χωρίς θέμα για το Βιολογικό  Γαργαλιάνων συνεδριάζει την Παρασκευή

Επικαιροποίηση προγραμματικής για αλιευτικό Μαραθόπολης, δίκτυα ύδρευσης, μισθός προέδρου Φορέα

Με εννέα θέματα στην ημερήσια διάταξη, από τα οποία απουσιάζει η ενημέρωση και συζήτηση για το Βιολογικό Καθαρισμό Γαργαλιάνων, συνεδριάζει στις 6.00 το απόγευμα της Παρασκευής το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη, όπως αναγράφονται στην πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, έχουν ως εξής:

-Επικαιροποίηση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Τριφυλίας για το έργο «Ανάπτυξη αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης» και ορισμός εκπροσώπων των συμβαλλόμενων φορέων  στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του Έργου

-Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης με τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας για την υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης δημοτικών διαμερισμάτων Φιλιατρών και Γαργαλιάνων»

-Έγκριση των με αριθ.1-2/2020 Αποφάσεων της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας σχετικά με την κατανομή χρηματοδότησης ποσού 52.210 ευρώ και 26.105 ευρώ αντίστοιχα για κάλυψη λειτουργικών αναγκών (θέρμανση) Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης

-Καθορισμός αμοιβής Προέδρου ΝΠΔΔ Φορέας Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας

-Συγκρότηση Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου «Επέκταση-Επισκευή Νεκροταφείου Φιλιατρών»

-Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «Επισκευή παιδικού σταθμού Κοπανακίου»

-Έγκριση Πρωτοκόλλων παραλαβής Υπηρεσιών

-Παραχώρηση Αίθουσας του Γυμναστηρίου στο Κοπανάκι (Σχ.3/2020 Απόφασης Κοιν.Κοπανακίου)

-Συγκρότηση των πιο κάτω Επιτροπών Δήμου Τριφυλίας: α. Επιτροπή διενέργειας δημοπρασιών για εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων του Δήμου (άρθρα  1 & 2  του Π. Δ/τος  270/81), β. Επιτροπή καταλληλότητας (άρθρο 7 του Π. Δ/τος 270/81).

Σημειώνεται πως αυτή είναι η πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας μετά την αποστολή στο Δήμο Τριφυλίας του Ενημερωτικού Σημειώματος της Τεχνικής Γραμματείας Λυμάτων – ΜΟΔ Α.Ε. για το Βιολογικό Καθαρισμό Γαργαλιάνων και την επίσκεψη και συνάντηση του δημάρχου Τριφυλίας, Γιώργου Λεβεντάκη και του εντεταλμένου συμβούλου Δ.Ε. Γαργαλιάνων, Στάθη Ανδρινόπουλου, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, και όλοι, ιδίως στους Γαργαλιάνους, ανέμεναν να έχει ως ένα και μοναδικό θέμα το Βιολογικό Καθαρισμό Γαργαλιάνων. Επίσης, να πραγματοποιούνταν στους Γαργαλιάνους, όπως άλλωστε έχει συζητηθεί, συμφωνηθεί και αποφασιστεί σε συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας στις 28 Ιανουαρίου, έπειτα από σχετική πρόταση του προέδρου του Συμβουλίου Κοινότητας Γαργαλιάνων, Βασίλη Αγγελόπουλου.

Του Ηλία Γιαννόπουλου