Η ΓΣΕΒΕΕ «βάζει πλάτη» για Ναυαρίνου και Κεντρική Αγορά

Η ΓΣΕΒΕΕ «βάζει πλάτη» για Ναυαρίνου και Κεντρική Αγορά

Στην Καλαμάτα βρέθηκαν στελέχη της ΓΣΕΒΕΕ από την Τετάρτη και χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας μαζί με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, Γιώργο Καββαθά, έκαναν γνωστό ότι θα υπάρξει μεταξύ τους συνεργασία, με σκοπό να γίνει αναβάθμιση της Κεντρικής Αγοράς, καθώς και για να ετοιμαστεί ένα σχέδιο ανάπτυξης της οδού Ναυαρίνου, κυρίως τους χειμερινούς μήνες.Ειδικότερα, ο Θανάσης Βασιλόπουλος έκανε γνωστό ότι στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΒΕ, Γιώργο Καββαθά, καθώς και το γενικό γραμματέα της Συνομοσπονδίας, Θανάση Νικολόπουλο, έγινε συζήτηση για την επιχειρηματικότητα στην περιοχή. Κύριο θέμα ήταν η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, προκειμένου να υπάρξει μια τεχνοοικονομική προσέγγιση από την πλευρά της ΓΣΕΒΕΕ και ειδικότερα από το ΙΜΕ, που, σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, έχει τη σχετική εμπειρία.

Δεύτερο θέμα συζήτησης, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμάτας, ήταν το παραλιακό μέτωπο της πόλης, προκειμένου να έχει περαιτέρω ανάπτυξη και επισκεψιμότητα. Για να συμβεί αυτό, πρόσθεσε ο κ. Βασιλόπουλος, θα πρέπει ίσως να αναπτυχθεί κάποια θεματική εμπορική δραστηριότητα.

Ως εργαλείο χρηματοδότησης, σημείωσε, υπάρχει η «Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη» και έτσι ο Δήμος Καλαμάτας θέλει τη στήριξη του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ, για να κατατεθούν προτάσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν και ενδεχομένως αξιοποιηθούν.

Από την πλευρά του, ο κ. Καββαθάς έκανε γνωστό ότι βρέθηκε στην πόλη στο πλαίσιο κοπής της πίτας της Ομοσπονδίας, αλλά και της ανάληψης των καθηκόντων του νέου δημάρχου Καλαμάτας.

Σχετικά με τις συζητήσεις που έγιναν με τον κ. Βασιλόπουλο, αυτές, όπως είπε, αφορούσαν στην ανάπτυξη της πόλης και την επιχειρηματική της κοινότητα. Πρόσθεσε, δε, ότι συναποφασίστηκε, έπειτα από πρόταση του δημάρχου, να υπάρξει άμεσα συνεργασία Δήμου Καλαμάτας και Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, στο πλαίσιο της «Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης» της πόλης, αλλά και του σχεδιασμού που έχουν ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στόχος, σχολίασε, είναι να βοηθηθεί η πόλη, μέσω της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας που διαθέτει το ΙΜΕ.

Επανέλαβε, μάλιστα, με τη σειρά του τα δύο θέματα που έθεσε ο κ. Βασιλόπουλος, με το ένα να είναι αυτό της ΚΑΚ και το δεύτερο εκείνο της παρέμβασης στο παραλιακό μέτωπο, με σκοπό να γίνει ελκυστικό, όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά όλο το χρόνο, κάτι που «ακουμπά» στην όλη προσπάθεια που κάνει η χώρα για να μεγαλώσει η τουριστική σεζόν.

Μιλώντας γενικότερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ για την Καλαμάτα και το νομό, είπε ότι υπάρχουν προοπτικές, μιας και στην περιοχή υφίστανται όλα

εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να πάνε μπροστά την τοπική οικονομία. Με τον ίδιο να εκτιμά ότι η νέα διοίκηση του Δήμου, δεδομένης της εμπιστοσύνης που έχει στο πρόσωπο του Θανάση Βασιλόπουλου, διαθέτει τα εχέγγυα για να οδηγηθεί η πόλη σε ακόμα καλύτερες ημέρες.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση