Μεσσήνη: Συνάντηση Αθανασόπουλου με ομογενείς

Μεσσήνη: Συνάντηση Αθανασόπουλου με ομογενείς

Το δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Αθανασόπουλο, επισκέφτηκαν στο γραφείο του και συζήτησαν για θέματα που απασχολούν την ομογένεια, η αντιπρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά Αλεξάνδρα Κατσαρού, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Μεσσηνίων της Νέας Υόρκης «Αριστομένης», Φώτης Τσίχλης και ο πρώην πρόεδρος και μέλος του ίδιου συλλόγου, Σταύρος Γιαννόπουλος.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία η συνεργασία Δήμου Μεσσήνης και ομογενών, για να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν τους άρρηκτους δεσμούς των Μεσσηνίων του εξωτερικού με την πατρίδα. Η εκπαίδευση της νέας γενιάς των ομογενών αποτελεί μία φυσική γέφυρα με τον τόπο καταγωγής και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούν.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεσσήνης αντιμετωπίζει θετικά το ενδεχόμενο να λειτουργήσει θερινό σχολείο στην περιοχή, προκειμένου τα παιδιά των ομογενών να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα την πατρώα γη και την πολιτιστική της κληρονομιά μέσω της εδώ παραμονής και συμμετοχής τους στο πρόγραμμα του θερινού σχολείου.

«Θα πρέπει να δούμε τη δημιουργία θερινού σχολείου συνδυαστικά με την τεχνολογία, η οποία ανοίγει νέους ορίζοντες στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και αυτό δεν πρέπει να το αγνοήσουμε. Μπορούμε με τη μεταξύ μας συνεργασία να αναζητήσουμε τρόπους, ώστε τα παιδιά που δεν έχουν τα ελληνικά ως πρώτη γλώσσα μέσα στο σπίτι, να αποκτήσουν μία ελάχιστη επαφή με την ελληνική γλώσσα και να κρατήσουν ζωντανούς τους δεσμούς τους με την πατρίδα», πρόσθεσε ο κ. Αθανασόπουλος, εκτιμώντας ότι θα δοθεί η δυνατότητα και για άλλες συναντήσεις για το θέμα.