Μεσσηνία: Αστυνομική επιχείρηση με 31 συλλήψεις και εξιχνιάσεις κλοπών

Μεσσηνία: Αστυνομική επιχείρηση με 31 συλλήψεις και εξιχνιάσεις κλοπών

Βεβαιώθηκαν 356 παραβάσεις ΚΟΚ σε ένα 24ωρο στην περιφέρεια 

Τριάντα ένα άτομα συνελήφθησαν την Παρασκευή στη Μεσσηνία για διάφορα αδικήματα στα πλαίσια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης. Παρόμοιες  επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν και στους άλλους νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκειά τους, έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.067 άτομα, εκ των οποίων τα 798 ήταν Έλληνες και τα 269 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 844 οχήματα.  Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 163 άτομα, από τα οποία 82 ήταν Έλληνες και 81 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 98 άτομα.

Επίσης, βεβαιώθηκαν συνολικά 356 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία αναλυτικά συνελήφθησαν:

Ένας 27χρονος αλλοδαπός, για κλοπή. Βραδινές ώρες της Πέμπτης ο 27χρονος παραβίασε σπίτι στην Καλαμάτα και αφαίρεσε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και ποσό 1.000 ευρώ. Από μαρτυρίες όμως ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του και την Παρασκευή συνελήφθη. 

Τέσσερα άτομα για ναρκωτικά: Ένας 67χρονος διότι στην κατοχή του είχε 1,2 γραμμ. χασίς, ένας 21χρονος και ένας 23χρονος γιατί κατείχαν ένα τσιγαριλίκι και 0,7 γραμμ. χασίς και ένας 52χρονος για κατοχή δύο ναρκωτικών δισκίων. 

Δύο Έλληνες, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Δύο Έλληνες, για καταδικαστικά έγγραφα. 

Εννέα Έλληνες και ένας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δώδεκα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνίαση

Παράλληλα, από το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας, εξιχνιάσθηκε μία κλοπή σε κατάστημα και σε αυτοκίνητο στα Φιλιατρά. Ο δράστης τη νύχτα 17 προς 18 του μήνα διέρρηξε καφενείο και αφαίρεσε 130 ευρώ, ενώ στη συνέχεια διέρρηξε και ένα αυτοκίνητο. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος 22χρονου Ρομά για κλοπή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Της Βίκυς Βετουλάκη