Μόνο ελαφρά τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο στη Μεσσηνία

Μόνο ελαφρά τροχαία ατυχήματα τον Ιανουάριο στη Μεσσηνία

Θετικά ξεκίνησε η νέα χρονιά

Από τις πολύ λίγες φορές που στη Μεσσηνία για έναν ολόκληρο μήνα (τον Ιανουάριο) δε σημειώθηκε ούτε ένα θανατηφόρο αλλά ούτε και σοβαρό τροχαίο ατύχημα, με το 2020 να ξεκινάει πολύ θετικά και την ευχή να συνεχίσει έτσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, σε όλη την Περιφέρεια τον Ιανουάριο σημειώθηκαν 27 τροχαία ατυχήματα με 39 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες). Ειδικότερα: 2 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με 2 νεκρούς, 2 σοβαρά τροχαία ατυχήματα με 2 σοβαρά τραυματίες και 23 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 35 ελαφρά τραυματίες.

Στη Μεσσηνία τον Ιανουάριο σημειώθηκαν μόνο 7 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 12 ελαφρά τραυματίες.

Έλεγχοι και παραβάσεις

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων που έγιναν τον προηγούμενο μήνα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν: παραβιάσεις σήμανσης, παραβίαση προτεραιότητας, υπερβολική ταχύτητα, μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών, ολισθηρότητα οδοστρώματος, οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος και κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Ιανουάριο συγκροτήθηκαν σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου 484 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 11.357 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 145 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.253 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 1.557 για υπερβολική ταχύτητα, 151 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 194 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 18 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 73 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 84 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 7 για παραβίαση σηματοδότη, 149 για ΚΤΕΟ, 11 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 3 για αντικανονικούς ελιγμούς και 6 για αντικανονικό προσπέρασμα.

Της Βίκυς Βετουλάκη